Slagwerkgroep / Drumband2021-10-19T11:19:09+00:00

Agenda

 
02/09/2022
18:00 - 22:00
Eerste repetitie na de vakantie Bandtime, Opleidingsorkest en Harmonie
05/09/2022
00:00
Eerste repetitie na de vakantie Twirl-dansgroep
07/09/2022
00:00 - 21:00
Eerste repetitie na de vakantie Slagtime en Slagwerkgroep
Agenda overzicht

Slagwerkgroep / Drumband

De slagwerkgroep bestaat op dit moment uit een mix van jong en oud en wordt geleid door Geert-Jan van Hest. Het leuke van deze samengestelde groep is dat de jeugd veel leert van de meer ervaren slagwerkers en het enthousiasme van de jeugd zijn uitstraling heeft op de hele groep.

De slagwerkers repeteren eenmaal per week. Het verzorgen van leuke concerten en uitwisselingen staat voorop. De leden proberen zo all-round mogelijk te spelen door regelmatig qua instrumentale bezetting te rouleren op de diverse instrumenten. Dit zowel ongestemd- als gestemd slagwerk. Ook de mallets komen aan bod met : xylofoon, klokkenspel, vibrafoon, marimba aangevuld met buisklokken.

Er is wel bewust gekozen om de 1ste helft van de repetitie alleen met Slagtime (de jeugd) te repeteren. Zo is er ruimte om ze nieuwe technieken, instrumenten en ritmes aan te leren en kunnen ze ook zelfstandig blijven optreden.

Er zijn regelmatig leuke optredens in wisselende samenstellingen: de complete groep, alleen Slagtime, alleen de ervaren slagwerkers. Bij gelegenheid ook Slagtime samen met het opleidingsorkest. Kortom, aan variatie geen gebrek!

Instructeur: Geert-Jan van Hest
Aantal leden: 14
Divisie:
Repetitieavond: Woensdag
Repetitietijden: Slagtime: 18.45 – 19.30 uur  Slagwerkgroep 19.30 – 20.15 uur Ervaren slagwerkers: 20.15  – 21.00 uur
Repetitieruimte: C.C. Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen
tel. 013-5081608

Instructeur slagwerkgroep

Geboren in de zomer van 1969 in Goirle waren de potten, pannen en deksels al snel niet meer veilig op de plaatsen waar Geert-Jan in de buurt kwam. Na 1,5 jaar verhuisden ze naar Kaatsheuvel, en omdat vader vroeger bij de drumband in de Heikant zat, werd hij zelf op 8-jarige leeftijd al lid van Showkorps Beatrix Kaatsheuvel (voormalig Tamboer- en majorettekorps Beatrix). Van Theo de Vries leerde hij de eerste noten kennen en de toen gehanteerde manier van tellen wil nog steeds niet uit de bol verdwijnen. Op 15-jarige leeftijd (1984) behaalde bij zijn tambour-maître diploma bij Jan Peeters en 2 jaar later werd het eerste A-diploma behaald. In 2004 werd gestart met de instructeurcursus (cat.B) aan het CVA. In 2006 is deze cursus met succes afgerond welke landelijk erkend wordt door de Bond van Orkestdirigenten Orkestdirigenten, waarvan nog steeds actief lid voor het volgen van de nodige (bijscholing) cursussen.

Na het behalen van het tambour-maître diploma, het leiden van shows en invallen tijdens repetities ontstond al gaande de interesse om als instructeur aan de slag te gaan. Het eigen karakter van elke vereniging maakt de uitdaging compleet om bij ieder (nieuw) muziekstuk, concert of uitvoering de juiste chemie te vinden.
In 2006 gestart als instructeur in Alphen. Momenteel instructeur bij Vlijt en Volharding en St. Remi Baarle-Nassau.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep