Agenda

Agenda overzicht

Er zit muziek in de harmonie

Met deze titel kwamen we op 27 oktober 2023 op bezoek bij de Willibrordbasisschool in Alphen om leerlingen enthousiast te maken voor muziek en bespelen van een instrument. Een flitsbezoek aan de groepen 5, 6 en 7 om reclame te maken voor meer muziek op school en impliciet bij muziekvereniging Vlijt en Volharding. Leerlingen kregen een folder mee naar huis en een inschrijfformulier. Al snel kwamen de eerste formulieren binnen en bij het sluiten van de termijn hadden we maar liefst 11 inschrijvingen!

In de periode daarna hebben deze leerlingen 10 lessen gevolgd, algemene muziekleer, bodypercussie, instrumenten uitproberen en mee naar huis nemen, zingen en leren samenspelen op de boomwhackers. Dit alles o.l.v. Mieke. We hebben dankbaar gebruikt gemaakt van de gastvrijheid van CC Den Heuvel.
Op vrijdag 19 januari was ’s middags de laatste les, en ’s avonds was de afsluiting van de lessenreeks. Alle leerlingen mochten in het opleidingsorkest van de vereniging plaatsnemen en meespelen met een nummer dat ze hadden ingestudeerd. Ook speelden ze mee met twee andere nummers van het orkest. Onder het toeziende oog van trotste ouders, broertjes, zusjes en grootouders hebben de leerlingen laten zien en horen dat ze in korte tijd veel hebben geleerd. Het enthousiasme spatte ervan af! Al met al een zeer geslaagd project met een heel leuke afsluiting. Daarbij een leuke attentie voor Mieke!
De harmonie is blij met het enthousiasme van de kinderen en ouders. We bieden nu als vervolg proeflessen op een gekozen instrument aan in de hoop dat onze leraren erin slagen het zo leuk te maken dat deze groep gaat aansluiten bij onze vereniging.
Sommige aanwezige ouders hebben een verleden bij de harmonie, ook zij zijn van harte welkom om terug te komen naar V&V om het orkest te versterken!

Namens V&V JV

4 majorettes in het zonnetje gezet

8 meisjes startten in 2013 bij de majorettes van muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen. Eline, Anika, Ylva en Noora hebben doorgezet en vierden hun 10 jarig lidmaatschap. Eline dochter van Cindy Verdaasdonk en de 3 zusjes van Dijk. Alle 4 hebben ze hun sporen verdiend in die 10 jaren. Daarom hebben we voor hun 10 jarig jubileum de speld en oorkonde aangevraagd bij de KNMO en mochten we die zaterdagavond 30 december uitreiken tijdens het “Uitsmijtconcert” van de jeugd.

10 jaar bij de majorettes
Als jonkies gingen ze mee met optredens; opening van de carnaval bij Stichting Erbij, carnavalsoptochten, koningsdag, avondvierdaagse, intocht van Sinterklaas. Langzaamaan veranderde het majorettewezen. Ook in Alphen. Het twirlen kwam opzetten en ook deze dames legden zich daar op toe. Het deel nemen aan wedstrijden nam toe. De instructrices Cindy, Sandra en Lisanne gingen daar in mee en stuurden de majorettes aan.

Glorie met de sterparade
Als startende majorette deed je bij wedstrijden mee aan de sterparade, de basisoefeningen zeg maar. Vanaf 2014 behaalden de meisjes mooie resultaten. Er werden bij de sterparade alle mogelijke resultaten mee naar Alphen gebracht. Al in 2014 zien we Ylva en Anika al op de uitslagenlijst staan bij die sterparade. In 2015 zien we Eline al als Brabants Kampioen
Zo gaan zij verder. Voor Eline een paar keer goud, voor Noora zilver. Ylva een keer brons. En Eline werd verschillende keren Brabants kampioen en in 2016 In Nederlands Kampioen Sterparade jeugd. Daarvoor mocht Eline een diploma en presentje ontvangen bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in 2017.  Een jaar later presteerden 3 van deze dames in ensembles ook steeds met mooie prestaties. Anika ging veelal verder op de solo toer.
En begin 2020 Ned. Kampioen bij Ensemble jeugd 3 basis: Eline, Ylva en Noora, samen met Fleur. In de coronaperiode kwam de burgemeester persoon aan huis de gemeentelijke oorkonde voor kampioenen in sport en cultuur thuis brengen!

En meer……
Tussen die wedstrijden door deden zij ook nog mee aan grote verenigingsactiviteiten. Denk aan het Ienie-Minie peuter-kleuterconcert, Met muziek op Reis en Wandeling door de Efteling. Ook bij de verkoop van Grote Clubactie loten deden zij mee. Alles bij elkaar zeer gewaardeerde majorettes, intussen twirl-dans dames.  Alles wat zij gepresteerd en uitgevoerd hebben is gelukt met de lessen van de instructrices. Daarom reikten Sandra en Cindy de speld en de oorkonde uit. Een groot applaus volgde! Van harte gefeliciteerd met dit jubileum en wie weet wat de toekomst bij V.&.V. jullie, en ons nog brengt.

Prijswinnaars geluksnummers 2022 V en V Alphen

Hoofdprijs voor Pam van Geloven-Mackelenbergh

Zaterdagavond 30 december j.l. tijdens het “Uitsmijtconcert” van de jeugd van Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen was de trekking van de geluksnummers behorende bij de Donateursactie 2023.

De uitslag is als volgt:
Hoofdprijs € 250 Van Eekelen cadeaubon voor Pam van Geloven-Mackelenbergh. Waardebonnen afhaalmenu Bunga Melati voor Hr. Van Beers en Mw. Gerrits, Fam. Heumen, Fam. J.A.A.M. Zoontjens. Theaterbonnen van Streektheater Den Heuvel: MFS Management B.V., J van den Hoven-van Dongen, Hr G. van den Hoven.  Presentje van Fushionz Dayspa Esther Stuijk; Fam. Van Gorp – de Swart. Waardebon van Warme Bakker Gijs van den Broek: Maatschap J. van Meer en W. Verbunt-van Lanen. Cadeaubonnen Streek Cinema Den Heuvel: Fam. J.A.M. Oomen-Verhoeven, J.P.M. de Vuijst Jr.. Cadeaubon voor Alphen van SPA: M.J. Latham en Fam. C. Michielsen-Giesbers. Waardebon Winkel vol Lekkers Alphenaer: M.J.M. de Vuijst en A.A.P.M. van Gorp. Tegoedbon voor NA Fitness: Ilse Verhoeven en J.A.M. de Jong.

Gefeliciteerd alle winnaars van deze ronde Donateursactie V.&.V. ! De prijzen werden of worden thuisgebracht of opgehaald.  Alle donateurs bedankt voor uw donatie 2023. In 2024 ziet en hoort u weer van onze vereniging. Onze hartelijke dank aan genoemde ondernemers en instellingen die het mogelijk maakten om deze prijzen te mogen uitreiken. Bij de volgende donateurs-actie maakt iedereen weer kans op mooie prijzen met de geluksnummers. Graag tot ziens bij een van onze optredens. Als eerste het 13de Struivenconcert vrijdag 9 februari a.s. Van harte uitgenodigd.

Jennefer Wetzel 25 jaar bij V.&.V.

Vrijdagavond 22 december j.l. was de avond van de traditionele Kerstborrel met aandacht voor jubilarissen van het afgelopen jaar. Bij de harmonie is dat Jennefer Wetzel; 25 jaar lid van onze vereniging. Aansluitend aan de verkorte repetitie werd zij toegesproken door onze voorzitter en ontving zij een oorkonde met een mooie bos bloemen. De avond werd gezellig voortgezet  met een drankje en een hapje.

Jennefer is gestart in 1998als leerling op de bes-klarinet. Zij was een zeer goede leerling en speelde al snel in het opleidingsorkest. Op de ledenlijst van 2002 staat zij al bij de harmonie. Jennefer volgde nog klarinetles tot 2007. In die periode behaalde zij haar A,B en C diploma. Voor onze vereniging een zeer bekwame klarinettist. Zo rond 2008 startte zij als lid van de werkgroep opleiding. Dat deed zij voor maar liefst 11 jaar. Tot 2019  bleef zij lid van die werkgroep en speelde steeds mee bij de opleiding en in de harmonie.
Jennefer zag op een gegeven moment een nieuwe uitdaging in het bespelen van de basklarinet. Zij startte daarmee in het opleidingsorkest. Een mooie ondersteuning voor de jeugd. Tijdens de coronajaren nam ze de tijd om het bespelen van de basklarinet helemaal onder de knie te krijgen. Vanaf het najaar 2021 is zij ook in de harmonie overgestapt.
Jennefer een ras muzikant die haar sporen 25 jaar bij V.&.V. heeft verdiend en daarnaast ook mee deed met het AD-hoc orkest. Ze is een graag gevraagde gastspeler bij verenigingen. Naast onze vereniging, speelt zij ook als vaste kracht bij de Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg, samen met Hanna, Essie en Dave.
Vanaf 2012 staat er ook ene Dave Onincx op onze ledenlijst. Jawel, Jennefer leerde Dave kennen en wist hem mee naar V&V te nemen! Dat is voor ons geen misstap geweest en voor haar al zeker niet want er volgde in 2022 wederom een ‘verenigingshuwelijk’ bij V.&.V.
Jennefer je bent niet alleen een goede, fijne muzikant bij ons maar ook een sfeermaker en bindende factor tussen de jeugd en ouderen, je denkt mee met nieuwe ideeën, helpt mee waar nodig en staat altijd klaar voor V.&.V. Wij hopen dat je dat nog vele jaren bij ons blijft doen, met daarbij samen muziek maken en plezier beleven bij V.&.V.

Wij feliciteren Jennefer met dit jubileum en werken graag samen naar een volgende.

Uitsmijtconcert door jeugd Vlijt en Volharding Alphen

Is het groots kerstconcert van Fiorettikoor en harmonie Vlijt en Volharding nog maar net achter de rug, het volgende concert komt er al weer aan. Jawel de jeugd sluit 2023 af met een concertavond door Bandtime/Opleidingsorkest en Slagtime/Slagwerkgroep. Een concert waarbij we o.a. de trekking van de geluksnummers verrichten die bij de Donateursactie hoort en enkele onderscheidingen uitreiken.  Dit op zaterdagavond 30 december a.s. om 19.00 uur in C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen.

Uitsmijtconcert  Ja, wat moeten we ons daar bij voorstellen? Een nieuwjaarsconcert kennen we. Dit jaar wilde de jeugd van V.&.V. dat ook wel plannen maar er was geen weekend in januari te vinden dat we het concert in C.C. Den Heuvel konden plannen. Geen nood, dan doen we een oudejaarsconcert en dat noemen we dan “uitsmijtconcert”. We voeren dat zaterdag 30 december uit aan het eind van 2023.

Uitvoerenden   Bandtime met Opleidingsorkest o.l.v. dirigent Djuri den Tuinder en Slagtime met Slagwerkgroep o.l.v. Geert-Jan van Hest zorgen voor de muzikale invulling van dit concert. Dat is zeker de moeite waard om te komen kijken en luisteren. Er wordt wekelijks gerepeteerd door deze onderdelen van V.&.V. en dan is het leuk jezelf te kunnen presenteren en te laten horen WAT er gerepeteerd wordt en wat samen muziek maken is. Benieuwd naar die muziek,….. kom naar het Uitsmijtconcert!

Onderscheidingen  Aan het eind van een kalenderjaar besteden we bij onze vereniging aandacht aan jubilarissen binnen de vereniging. Dit jaar is dat een muzikant bij de harmonie en 4 dames van de twirl-dansgroep. Omdat het Uitsmijtconcert wordt verzorgd door de jeugd, besteden we deze avond aandacht aan deze 4 dames die 10 jaar lid zijn van onze vereniging. Leuk dat we hen op deze avond de bijbehorende oorkonde en onderscheiding kunnen aanbieden. Benieuwd aan wie we dat doen,….. kom deze avond naar C.C. Den Heuvel.

Donateursactie/geluksnummers  Dank je wel voor de vele, mooie donaties die we mochten ontvangen dit jaar bij onze Donateursactie. Daaraan verbinden wij de intussen bekende geluksnummers actie. En bij dit Uitsmijtconcert gaan we de trekking van deze geluksnummer verrichten. De hoofdprijs; € 250 waarde cheque van Plus Van Eekelen Alphen gaat er als eerste uit, gevolgd door vele mooie prijzen beschikbaar gesteld Alphense ondernemers en organisaties. Nog doneren en meedoen  met de loterij, dat kan tot 29 december a.s.  Het donatiebedrag maak je over op NL 85 RABO 0102 3066 56 t.n.v. Vlijt en Volharding Alphen m.v.v. uw naam, adres en “donatie 2023”. Benieuwd of je de hoofdprijs, of een van die andere prijzen krijgt,…… ben er dan bij zaterdagavond 30 december. Van Harte aanbevolen.

In Memoriam Jac. v.d. Vloet

Dinsdag 28 nov. j.l. hebben we met een muzikantenensemble uit de harmonie afscheid genomen van Jac v.d. Vloet, oud bestuurslid van onze vereniging die op 92 jarige leeftijd is overleden.  We hebben hem een waardig muzikaal afscheid kunnen bezorgen waarmee we de familie “een hart onder de riem konden steken”

92 jaar mocht hij worden. En van die 92 jaar was hij 54 jaar met Vlijt en Volharding verbonden. Als actief lid in het bestuur en altijd ‘rustend’ lid gebleven in de periode daarna.  De jeugdharmonie werd op 21 oktober 1969 opgericht. Jac was de mede oprichter hiervan. Hij werd lid van het toenmalige oudercomité van dit nieuwe onderdeel bij onze vereniging. En vanaf die oprichting is onze muzikant Marjolein van Gorp nog actief lid binnen onze vereniging.
In 1972 kwam Jac in het bestuur en deed 16 jaar met veel inzet zijn bestuurswerk m.b.t. de jeugdharmonie. Hij was de man die de jeugd erbij wilde halen om de toekomst van de harmonie te waarborgen. Hij kende zoveel successen met de jeugd, in samenwerking met toenmalig dirigent Geert van den Braak, dat de jeugdharmonie een zelfstandige afdeling van de vereniging werd. Zijn kinderen Ton, Wout en Ingrid, hebben ook allemaal meegespeeld in de jeugdharmonie. Zij zijn niet verder gegaan met muziek.
In 1980 werd besloten te stoppen met de jeugdharmonie naast de harmonie. Een moeilijk maar weloverwogen besluit. En gelukkig is er nu nog steeds een opvolger; het opleidingsorkest.
We weten zeker dat we Jac elke keer een groot plezier deden als we bij hem waren met V.&.V. en mochten vertellen dat we op dit moment een mooie muziekvereniging hebben met veel jeugd in het harmonieorkest, een prachtig opleidingsorkest en nog steeds leerlingen in opleiding! Dat is allemaal gestart in 1969 mede met de inzet van Jac van der Vloet. Dank je wel Jac voor wat je voor onze vereniging betekend hebt. Wij blijven hem herinneren als de man van de jeugdharmonie. Wij wensen kinderen en familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Rust zacht.

UITWISSELINGSCONCERT SLAGWERKGROEPEN VOLKEL – ULICOTEN en ALPHEN

Zondag 29 oktober zullen de slagwerkgroepen van Sint Caecilia uit Volkel en Vlijt & Volharding uit Alphen samen met de percussiegroep Afslag Ulicoten een concert verzorgen in CC Den Heuvel te Alphen.

Ruim 6 jaar geleden hebben deze 3 slagwerkgroepen ook een concert gegeven in Den Heuvel. Tijd dus om de muzikale en vriendschappelijke banden weer aan te halen. Volkel stond destijds onder leiding van Marc Dufour, maar inmiddels staat deze groep net als Afslag Ulicoten onder leiding van Wouter de Winne. Wouter zal het dus extra druk hebben met de voorbereidingen en tijdens het concert.  De Slagwerkgroep uit Alphen staat onder leiding van Geert-Jan van Hest.
Een aantal van onze gastmuzikanten waren in 2017 onder de indruk van het niveau van onze jongste slagwerkers.
Dus Chris, Linde, Piet en Ringo; 6 jaar verder zullen de verwachtingen helemaal hoog zijn!

Geert-Jan en Wouter hebben een afwisselend programma met zowel melodisch als ritmisch slagwerk in elkaar gezet.
We zien jullie dan ook graag op deze muzikale zondagochtend 11u in CC Den Heuvel.
Tot dan,  Namens de Werkgroep Slagwerk

Kermismatinee Vlijt en Volharding Alphen zondag 24 september!

Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen verzorgt komend weekend haar kermismatinee. Het wordt uitgevoerd op het kermisplein. De Harmonie van V.&.V. o.l.v. dirigent Olav Dorst laat van zich horen. Kermismatinee-concert zondag 24 september a.s. We verwachten het publiek tegen 12.30 uur want rond die tijd starten we ons concert 2023. Dit kermismatinee wordt verzorgd door de Harmonie van V.&.V.  De muziekcommissie heeft een leuk programma samengesteld. MET: dé oliebol en presentatie nieuwe kunststof instrumenten!

Oliebol
Intussen blijkt het één van de best bezochte concerten van het jaar te zijn! Zou dat (ook) aan de oliebol liggen? De gratis aangeboden oliebol is er inmiddels ook bij gaan horen. We proberen weer deze vers gebakken te kunnen aanbieden. Dus …….. de oliebol hoort er ook weer bij en……….. denkt u er aan om één stem voor RadoClubsupport te geven aan onze muziekvereniging. Dank je wel!

Presentatie kunststof instrumenten
Bij dit kermisconcert presenteren wij onze nieuwe aankopen voor leerling muzikanten. Binnenkort start V&V met een muziek presentatie op de basisschool. Daarbij de nieuwe, kleurige kunststof instrumenten. Een ensemble van onze vereniging speelt zondag een muziekstukje op deze nieuwe instrumenten. Dus,…. breng de kinderen mee! Zondag 24 sept. om 12.30 uur bij de botsauto stand!

Entourage
Er worden banken en staan-tafels neergezet zodat het publiek gezellig rondom het orkest kan plaatsnemen. Een klapstoeltje of tuinstoeltje mag u ook meebrengen, dan zit u misschien nog comfortabeler. Wij hopen velen te mogen ontmoeten bij ons traditionele kermismatinee.

Wanneer er écht slechte weersomstandigheden zijn, gaat het concert op het kermisterrein NIET door. U hoort dan een afkondiging via Lokale Radio Alphen-Chaam en onze social media.

Zondag 24 september, 12.30 uur op het kermisterrein in Alphen.

In Memoriam Kees Roovers

Donderdagavond 31 augustus j.l. werden we opgeschrikt door het bericht dat Kees Roovers plotseling was overleden.  Kees, een zeer gewaardeerde en geliefde medemuzikant bij Vlijt en Volharding Alphen. Hij bespeelde de bes-bas In het orkest en bij De Borrelnoten. Kees was al ruim een jaar aan het herstellen van een ernstige operatie. In de heftige herstelperiode bleef Kees moed houden en doorzetten en juist  nu, op maandag 28 augustus j.l. kwam Kees met een nieuw bovengebit uit het ziekenhuis en ging trots bij familie, vrienden en bekenden langs. “Ja, ja blazen zal ik, nog even wennen en dan proberen.” Donderdagochtend op de fatale dag heeft hij thuis nog gespeeld op de bes-bas…………

Wie Kees Roovers zegt, krijgt de reactie, “ja, die ken ik”. Kees, de oudste uit het Roovers-gezin was een goed gezien iemand in onze gemeenschap. Een harde werker als tuinier, stratenmaker, manusje-van-alles. Hij is bekend bij vele verenigingen als vrijwilliger die men graag wilde inzetten.
Zijn hobby was muziek maken en dat deed hij met hart en ziel, met veel plezier bij V&V, al 58 jaar!  Gestart bij de drumband als bazuinblazer toen groot slagwerk en daarna op de bes-bas in de harmonie. Af en toe ‘invaller’ op de grote trom, zoals laatst bij de serenade bij Jan van der Vloet! Hij deed weer mee met V&V!
Kees was een voorbeeld verenigingsman; muzikant maar daarnaast altijd bereid andere werkzaamheden bij de vereniging mee te verzorgen. En als de arbeid klaar was nog even napraten en een drankje. Genieten deed hij ook bij de 3de helft na de repetitie, bij concerten, optredens en grote projecten. Genieten, niet op de voorgrond maar alles vanaf een afstandje volgen en erbij zijn! Ook bij de jeugd had Kees een streepje voor.
Voor al dat vrijwilligerswerk ontving Kees in 2021 een Koninklijke Onderscheiding op voordracht van Stichting ERBIJ met degelijke ondersteuning van V&V en vele andere verenigingen.

Kees was op de weg terug, was weer te vinden bij vele activiteiten in Alphen als vrijwilliger, en wilde  als muzikant terugkeren bij de harmonie. Thuis werd hij intussen mantelzorger voor zijn echtgenote Rian. Hij pakte weer werkzaamheden op en had vertrouwen in de toekomst. En dan………… is er toch opeens het einde.
We zullen bij V&V Kees herinneren als een zeer betrokken lid, een voorbeeld voor mensen die bij een club willen horen. Kees dank je wel voor al die jaren inzet en plezier bij V&V. We nemen op een waardige, muzikale wijze afscheid van je bij de dienst zaterdag 9 septembera.s. Wel verdiend maar veel te vroeg! Je was nog niet klaar. We wensen Rian, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het grote verlies van Kees.
Kees, rust zacht.

Het seizoen feestelijk afgesloten met twee jarige Jannen.

Jan (1) Mathijssen
Vrijdag 14 juli vierde secretaris Jan Mathijssen zijn 70ste verjaardag, juist op de laatste repetitiedag van de harmonie. Die repetitie wilde hij perse bezoeken. En bij het einde van de repetitie speelde de harmonie “Holland Jubelt”, dé felicitatiemars voor Jan Mathijssen. Hij memoreerde eraan dat hij in 70 levensjaren, 61 jaren verbonden is met Vlijt en Volharding. Gestart op 9 jarige leeftijd als tamboertje bij de drumband en nu ongeveer de laatste 33 jaar als bestuurslid en secretaris.
Bij deze laatste repetitieavond was ook Jan van der Vloet aanwezig, Hij bezoekt zo af en toe een repetitie om daarna nog even met Frans van Tilborg een praatje te maken. Laat nu juist déze avond die Frans er niet zijn, wat bijna nooit voorkomt! Jan kon toen nog niet vermoeden dat er al plannen waren om hem zondag 16 juli te verrassen met een serenade bij zijn 90ste verjaardag. Verdere afspraken daarover konden op dat moment niet gemaakt worden want……. Jan stond er zelf bij! Maar dat komt goed in de huidige app-tijd! Vrijdagavond werd er nog gezellig een drankje genuttigd op de verjaardag van “Jan 1”  samen met de onwetende “Jan 2” en wensten de muzikanten elkaar een fijne vakantie toe bij het naar huis gaan.

Jan (2) van der Vloet
Zondag 16 juli j.l. vierde Jan van der Vloet zijn 90ste verjaardag bij Zaal Welkom met familie en bekenden. Zijn vrouw Nelly en schoonzoon Kees hadden contact gehad met “Jan 1” van V&V om een verrassing voor “Jan 2” op touw te zetten. En dat juist bij de start van de vakantie. Er was maar een kort inventarisatierondje nodig voordat bleek dat we met een mooi bezet korps zouden spelen voor Jan. Jan van der Vloet verdient een serenade was de algemene trend. En zo stapte de harmonie zondagmiddag j.l. de feestzaal binnen en bracht een muzikale hulde aan de 90 jarige Jan. Jan, die zichtbaar verrast was, kon niet geloven dat zoveel leden voor hem kwamen opdraven! Onze voorzitter Mark deed een woordje waarbij hij Jan feliciteerde namens de vereniging en duidelijk aangaf dat wij zeker voor hem moesten staan zoals Jan altijd voor V&V klaar staat. Wel in ‘vrijetijdskleding’ want de vakantie was begonnen. Hij memoreerde aan het opzetten van de zo succesvolle oude metalen inzameling, op voorspraak van Jan ingevoerd is. En dat Jan nog vaak bij V&V aanwezig is: bij concerten, bij repetities, oud papier-dienst bij de perscontainer en……… bijna wekelijks bij het inzamelpunt van de oude metalen om te sorteren met de vrijwilligers; Jan de Swart en Sjaak Pijnenburg.  Jan bedankte de harmonie voor deze niet verwachte verrassing. Dat hij daar vrijdagavond niets van gehoord had snapte hij niet. Er werd toen niets afgesproken, niemand vertelde iets en de vakantie werd ingezet. “Dat jullie dit voor zo’n  ouwe man doen. Geweldig”

Bij het spelen van de toegift plaatsten we Jan voor de harmonie voor enkele foto’s en bij de slagwerkers aangekomen…………… werden hem de slagbekkens aangereikt en speelde Jan, als oud slagwerker, lustig de mars mee uit. Bij het nuttigen van een lekker drankje kwam Jan nog even naar ‘zijn maten van de harmonie” en moesten de feestvierders het even zonder hem doen! Ook Nelly was zeer vereerd met deze muzikale bijdrage voor haar Jan. “Hij heeft geen mooier cadeau gehad dan deze verrassing”, zei ze en wij denken dat stiekem ook! Wel verdiend Jan en Nelly!

Geslaagde uitwisseling met een hoogstaand muzikaal concert

Zondag 25 juni j.l. was het warm, heet zelfs, maar in de grote aal van C.C. Den Heuvel in Alphen was het goed om te doen! Gewoon rustig zitten en luisteren naar twee orkesten die die middag hun best deden om mooie muziek te spelen. En dat is ze gelukt! Na afloop was iedereen zeer tevreden; de muzikanten, dirigenten, het publiek.

Harmonie Amicitia
Harmonie Amicitia uit IJsselstein o.l.v. Jos Schroevers speelde een 4 tal degelijke muziekstukken op 1ste divisie niveau. En zoals wij dat van Jos kennen (van voorheen) haalt hij alles uit een muziekstuk  en het orkest om alles extra mooi te laten klinken. Zo ook bij deze bijdrage van Amicitia. De muziekstukken ‘Movement for Rosa’ en ‘The walk in the paradise garden’ vragen veel van de muzikanten en ook van het publiek. Je moet ‘erbij blijven’ en dat is zeker de moeite waard.  Bij het muziekwerk ‘Charles Chaplin’ werd de muziek herkenbaarder en kon men zich passages uit bekende films met Charlie Chaplin voorstellen. Als laatste, vurig werk kwam ‘Conga del Fuego Nuevo’ op de lessenaar. Was het al warm die middag, dan werd het nu met dit werk nog warmer. Een letterlijk en figuurlijk pittig muziekstuk met, zoals ook in de andere werken, diverse solisten.

Vlijt en Volharding
Harmonie Vlijt en Volharding o.l.v. Olav Dorst  nam het tweede gedeelte van het concert voor haar rekening. Direct startend met een primeur ! Het muziekstuk “Wonders of Nature” uitgevoerd met sfeerbeelden bij de muziek. Dit werk beschrijft de kracht en de wonderen van de natuur in vier delen met elk een eigen sfeer: BirthBattleSilence en Water. “Wonders of Nature” werd gecomponeerd als soundtrack voor een natuurfilm. Het doet een beroep op de verbeeldingskracht van de luisteraar, die zich een visuele voorstelling kan maken tijdens het luisteren naar de muziek, met of zonder beeld. Deze keer MET beeld. De film is gemaakt en werd beschikbaar gesteld door Mark Kapteijns. Een sfeervolle uitvoering met daarbij de beelden boeiden het publiek. Bij ‘A Choral for a Solemn Occasion’ werd wederom de concentratie gevraagd van muzikanten en publiek. Bij  “Street Tango” zagen mensen die bij ‘Alphen Proost’ in januari j.l. aanwezig waren in gedachte het danspaar Linda en Corné! Met het opzwepende muziekstuk ‘A Klezmer Karnival’ werd het concertgedeelte van V&V afgesloten.

Hierna dankte voorzitter Mark de Vuijst de dirigenten en orkesten voor het mooie, indrukwekkende concert deze middag. Het publiek verdiende een compliment van de voorzitter. Voor zo’n aandachtig, meelevend publiek is het ook voor de muzikanten fijn spelen! V&V speelde als toegift het leuke muziekstukje  “Chicken Run” met de bekende grappige kazoos.
Dit was het laatste optreden van onze harmonie voor de zomervakantie. Daarna zijn we terug met het Kermismatinee en in het weekend 16-17 december a.s. met het groots Kerstconcert van Vlijt en Volharding en het Fiorettikoor. De jeugd van Vlijt en Volharding is vrijdag 30 juni nog een keer aan zet. Zij sluiten het seizoen af met een voorspeelmoment en concertje in C.C. Den Heuvel om 18.30 uur. Hier allen van harte welkom!

Voorspeelmoment en afsluitend concert seizoen door Jeugd V&V

Vrijdagavond 30 juni a.s. van 18.30 -20.00 uur is er het voorspeelmoment van onze leerlingen bij Vlijt en Volharding Alphen.
Hierbij ook optredens van Bandtime, Slagtime en het Opleidingsorkest.
Dit wordt het afsluitend concert van het voorjaar-seizoen 2023.
Daarna volgt de vakantie en starten we 1 september a.s. weer op.
Kom allemaal nog één keer voor de zomervakantie luisteren naar de leerlingen en orkesten.
We spelen in C.C. Den Heuvel en starten om 18.30 uur.
Ben erbij! Werkgroep Opleiding V&V

Concertmiddag met Amicitia IJsselstein en V&V Alphen 25 juni 2023 in Alphen

Zondagmiddag 25 juni a.s. ontvangt de Harmonie Vlijt en Volharding (V&V) Alphen de R.K. Harmonie Amicitia uit IJsselstein. Het concert vindt plaats in C.C. Den Heuvel Alphen. Voor beide orkesten een ‘uitwisseling’ in het voorjaar 2023. Daarbij mooie muziek op het programma voor muzikanten en publiek. De connecties met Amicitia kwamen tot stand door de contacten met hun dirigent; Jos Schroevers.

Jos Schroevers
Dat harmonie Amicitia uit IJsselstein naar Alphen komt is niet zomaar toevallig. De harmonie staat o.l.v. Jos Schroevers. Jos was in de periode dat hij startte als jonge dirigent de muzikaal leider bij Vlijt en Volharding. Samen hebben we toen mooie concerten verzorgd en samen een concoursresultaat behaald met promotie naar de 1ste afdeling. Dat was voor V.&.V. het hoogst haalbare op dat moment. Jos ging verder en ontwikkelde zich als groot dirigent in Nederland, Europa en verder. Hij stelde voor om nog eens keer in Alphen een uitvoering te verzorgen. Dit keer dus met harmonie Amicitia uit IJsselstein, spelend in de 1ste divisie.

Wonders of Nature
Samen met harmonie Vlijt en Volharding o.l.v. Olav Dorst belooft het een zeer muzikale middag te worden. Bijzonder zal de uitvoering van het muziekstuk “Wonders of Nature” zijn door V&V waarbij de bijbehorende natuurfilm getoond wordt! Dit werk beschrijft de kracht en de wonderen van de natuur in vier delen met elk een eigen sfeer; Birth, Battle, Silence en Water. De muziek werd gecomponeerd als soundtrack voor deze natuurfilm. Het doet een beroep op de verbeeldingskracht van de luisteraar, die zich een visuele voorstelling kan maken tijdens het luisteren naar de muziek, met of zonder beeld. Daarnaast speelt V&V enkele werken die succesvol waren bij een eerder concert dit voorjaar.

Het uitwisselingsconcert met Vlij & Volharding en Amicitia is zondagmiddag 25 juni a.s. in C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. Van harte aanbevolen.

Grandioos Jeugdmuziekweekend 2023 JCC en V&V

Het weekend 2-3-4- juni j.l. stond vol in het kader van muziek maken, spelletjes spelen en de jungle verkennen bij de jeugd van muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen en Jong Cecilia Chaam. Eindelijk mochten zij weer. Iedere twee jaar organiseren beide verenigingen gezamenlijk het jeugdmuziekweekend (JMW). Door corona was dit nu vier jaar geleden. De jeugd (en oudere jeugd) van beide verenigingen gingen 2, 3 en 4 juni naar het, inmiddels voor ons bekende, ontmoetingscentrum Hopper De Brink in Herentals. Een ideale plek voor een JMW.
Een leuke groep jongeren, die elkaar nog beter hebben leren kennen en op zondag een gezamenlijk afsluitend presentatie-concert hebben verzorgd. Alles wat ingestudeerd was in het JMW qua muziek als slagwerk, blaasmuziek, twirl-routines werd voor het voetlicht gebracht. Complimenten voor de leden en de muzikale leiding van dirigenten en instructrices.
Naast samen muziek maken in deze dagen hebben zij onder andere een speurtocht, karaokeavond, pubquiz en verschillende spelletjes gespeeld. We mogen trots zijn op zo’n leuke groep jeugdleden van beide verenigingen. Al bij al wederom een geslaagd weekend! Dank aan de JMW-commissie die dit alles perfect heeft georganiseerd.
Lijkt samen muziek maken, deelnemen aan leuke activiteiten en nieuwe vrienden maken jou ook leuk?
Neem dan contact met ons op via opleiding@vlijtenvolhardingalphen.nl

Succesvolle “Open repetitie” Bandtime en opleidingsorkest V&V Alphen

Zondag 21 mei, stralend weer in Alphen en ook op camping ’t Zand is het goed toeven. Zeker vandaag! Het opleidingsorkest van Vlijt en Volharding speelt samen met Bandtime bij de taveerne op de camping.
Vorig jaar deden we een campingtour in Baarle-Nassau en Rijen, dit jaar zochten we het dichter bij huis, en dat was bij Taverne ‘Bij Ons Thuis’ op ’t Zand, in ons eigen Alphen.
Tegen elven waren we klaar om te beginnen, en dat deden we met verve. We speelden het gezamenlijk repertoire van de twee opleidingsgroepen. Onder de enthousiaste leiding van onze dirigent, Djuri den Tuinder, speelden we niet alleen maar gezamenlijk nummers. Hij had ons uitgedaagd om ook een aantal nummers alleen te spelen: volop in de ‘spotlight’ dus. Die uitdaging liet een aantal leden niet aan zich voorbijgaan: Floris en Thijme beten het spits af met ieder een nummer op melodisch slagwerk. Na weer een paar gezamenlijke nummers, speelde ook andere leden (Hanna, Ariane, Meike en Joost) een solo, soms met begeleiding op piano.
Tot slot van ons optreden speelden we het swingende nummer Groovee!, en natuurlijk speelden we daarna ook nog het ‘Lang zal ze leven’ vanwege het huwelijksjubileum van Frans. Een mooi concert op een heel leuke locatie, zeker voor herhaling vatbaar!

“Open repetitie” Bandtime en Opleidingsorkest bij familiecamping en recreatiepark ’t Zand in Alphen

Zondag 21 mei a.s. gaat de opleiding van V.&.V. een ‘open-repetitie’ uitvoeren bij de Taverne ‘Bij Ons Thuis’ op Familiecamping en recreatiepark ’t Zand in Alphen. Aanvang 11.00 uur. Een concert-repetitie waarbij het mogelijk is om eventueel wat mee te spelen met de jeugd van V.&.V.
Een promotie voor het samen muziek maken in een mooie vereniging.
Bij mooi weer presenteert de jeugd zich op het terras bij de Taverne. Het alternatief is binnen spelen in de Taverne maar muziek maken zal Vlijt en Volharding. Ben erbij vanaf 11.00 uur deze ochtend.

Gasten van de camping worden van harte uitgenodigd en zijn welkom bij deze muzikale happening.
Uiteraard staat het concert ook open voor alle muziekliefhebbers en belangstellenden uit Alphen en omgeving.
Kom kennismaken met deze leuke muziekgroep o.l.v. de enthousiaste dirigent Djuri den Tuinder en sluit aan!
Promotiemateriaal en inschrijfformulier voor proeflessen aanwezig!

Leuke muzikale middag bij het Lente-concert in Chaam 

Zondag 14 mei j.l. speelde onze harmonie in Chaam bij het Lenteconcert.

Ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van St. Cecilia Chaam speelden de 3 muziekverenigingen uit onze gemeente Alphen-Chaam; St. Cecilia Chaam, Voor Eer en Deugd uit Galder/Strijbeek/ Meersel-Dreef en Vlijt en Volharding Alphen.
Een druk weekend voor V&V met afgelopen vrijdag de Plaatselijke Dodenherdenking en nu (op Moederdag!) het optreden bij het Lenteconcert.
Leuk om de drie verenigingen weer eens bij elkaar te hebben.

Nu gaan we verder studeren voor het laatste concert voor de zomervakantie; Zondag 25 juni in C.C. Den Heuvel, Alphen waar
V&V het harmonieorkest Amicitia uit IJsselstein ontvangt met dirigent …………… Jos Schroevers. Graag tot dan!

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep