Nieuws2022-07-17T15:16:19+00:00

Agenda

 
02/09/2022
18:00 - 22:00
Eerste repetitie na de vakantie Bandtime, Opleidingsorkest en Harmonie
05/09/2022
00:00
Eerste repetitie na de vakantie Twirl-dansgroep
07/09/2022
00:00 - 21:00
Eerste repetitie na de vakantie Slagtime en Slagwerkgroep
Agenda overzicht

Twee jubilarissen bij Vlijt en Volharding Alphen

Afgelopen vrijdagavond 15 juli j.l. ontvingen twee leden van harmonie Vlijt en Volharding Alphen een oorkonde met bijbehorende speld van KNMO voor 25 jaar lidmaatschap. Allebei eigenlijk TE LAAT…….. Corona gooide de afgelopen twee jaar alles in de war. Zo ook voor het vinden van een geschikt moment om deze waarderingen uit te reiken. Danny de Groen was in 2020 25 jaar bij V&V en Els Pijnenburg in 2021. Afgesproken werd om de onderscheidingen uit te reiken bij een geschikt moment waarbij alle leden en genodigden aanwezig zouden zijn. Dat werd dus afgelopen vrijdag!

Els Pijnenburg  25 jaar  in 2021

In de laatste jaren van de vorige eeuw startten de jongens van het gezin Pijnenburg bij V.&.V. Niels in 1993 op saxofoon, later baritonsax, Rens in 1994 bij de drumband en later als slagwerker bij harmonie en Jesse probeerde even de bariton. In 1996 bracht Marga een klarinet mee en stelde voor dat Els zelf eens moest proberen. Zij startte een opleiding op klarinet. Vanaf 2000 staat Els in de ledenlijst van de harmonie.
Op dat moment staan er drie Pijnenburgers in de ledenlijst van de harmonie. Moeder met 2 zonen! Hoe mooi kan het zijn! En nu …… speelt alleen Els nog in het orkest: een jubileum van 25 jaar lidmaatschap in 2021! Rens speelt op dit moment bij Harmonie Asterius Oisterwijk.
Terwijl de jongens stopten, bracht Els wel Sjaak mee naar V&V. Niet als muzikant maar als gedreven vrijwilliger. Bij vlooienmarkten stond Sjaak bij het buitengebeuren en Els in haar Kersthoekje.
Intussen hoort Sjaak helemaal bij V&V als zaterdagvrijwilliger bij de inzameling van oude metalen.

Els is een echt “verenigingslid” zoals wij dat noemen. Zij speelt haar partijtje mee bij de klarinetten als muzikant, maar net zo belangrijk vindt zij het wel en wee van de vereniging, het sociale gebeuren. De vereniging staat voorop! Zij cijfert zichzelf wel eens weg als klarinettist maar ze is er wel! Met hart en ziel bij V&V. Graag muziek maken, vandaar ook het mee doen in het Militair Academisch Orkest van Caspar bij het Spanjaardsgatfestival. Zij staat altijd klaar als er helpende handen nodig zijn bij activiteiten van de vereniging. Haar creativiteit gebruikt zij, samen met Sjaak om bv. decorstukken te maken. En meedenken om een herinnering te maken voor Caspar door Sjaak.

Kortom Els is een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging en daarom hebben wij in 2021 een oorkonde en speld aangevraagd bij de KNMO als blijk van waardering van haar 25 jarig lidmaatschap.
Door de coronaperikelen vonden we geen geschikt moment om haar in de schijnwerper te zetten dus dat doen we vandaag. Van harte gefeliciteerd.

Twee jubilarissen bij Vlijt en Volharding Alphen

Afgelopen vrijdagavond 15 juli j.l. ontvingen twee leden van harmonie Vlijt en Volharding Alphen een oorkonde met bijbehorende speld van KNMO voor 25 jaar lidmaatschap. Allebei eigenlijk TE LAAT…….. Corona gooide de afgelopen twee jaar alles in de war. Zo ook voor het vinden van een geschikt moment om deze waarderingen uit te reiken. Danny de Groen was in 2020 25 jaar bij V&V en Els Pijnenburg in 2021. Afgesproken werd om de onderscheidingen uit te reiken bij een geschikt moment waarbij alle leden en genodigden aanwezig zouden zijn. Dat werd dus afgelopen vrijdag!

Danny de Groen 25 jaar in 2020

Danny de Groen, hij staat vanaf 1995 bij opleiding in het jaarboek van V&V. HOE kwam Danny in aanraking met onze vereniging? Met her en der informeren hebben we iets gevonden. Via een vriendenclubje met o.a. Beppie Smit, Jeltje van Nuland, Hetty van Tilborg ( leden van onze vereniging)  leerde hij V&V kennen. Ciske Baeten en Danny uit de vriendenclub besloten een muziekinstrument te gaan bespelen. Danny zette door en vanaf 1998 staat hij in de ledenlijst van het opleidingsorkest en harmonie. Hoe snel kan een opleiding gaan als je ergens voor gaat!
Enkele jaren later ontstond er een vriendschap met Ilse Roovers en dat was voor hun een geweldig iets maar ook voor V&V. Beiden geïnteresseerd in muziek, dat betekende: toekomst!
En jawel, 25 jaar Danny bij V&V in 2020. Toen gooide corona alles in de war om jubilarissen te belonen en zodoende komt de oorkonde en speld pas vandaag bij de jubilaris terecht. Danny speelt op de euphonium duchtig zijn partij mee in het rijtje met Wim en Rob. Dat gaat die drie heren heel goed af. Muziek maken doet Danny graag en hij speelt mee in het gelegenheidsorkest van Caspar bij het Spanjaardsgat-gebeuren. Danny en Ilse spelen ook bij de Borrelnoten! Naast het muziek maken is Danny actief vanuit zijn werkervaring met het maken van flyers, posters, p.r. materiaal en promotiefilmpjes voor activiteiten van V&V. We herinneren ons de geweldige trailer voor het verenigingsproject ”Met Muziek op Reis” in 2017. Ook een mooie promotiefilm bij “Muzikale wandeling door de Efteling”. Met deze filmpjes kreeg hij aandacht vanuit de KNMO en Klankwijzer en werden het voorbeelden voor andere verenigingen! Daarnaast kunnen we altijd een beroep doen op Danny bij de acties; oud papier-inzamelen, vlooienmarkt, donateursactie enz. En….. Danny kan goed fotograferen. Daarom vragen we hem soms het fototoestel mee te nemen bij speciale gelegenheden. En dat kan dan! Vandaag maken we zelf een fotootje!  Samen met Ilse naar de repetities en uitvoeringen. Vaak oppas voor de kinderen op de vrijdagavond dus. Een enkele keer heeft een van twee oppasdienst. Samen vaak bij ‘de derde helft’ voor de sociale contacten en bespreken van andere afspraken zoals tegenwoordig de PADDEL-rage bij verschillende muzikanten.

Zoals blijkt, Danny is een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging en daarom hebben wij in 2020 een oorkonde en speld aangevraagd bij de KNMO als blijk van waardering van zijn 25 jarig lidmaatschap. Door de coronaperikelen vonden we geen geschikt moment om hem voor het voetlicht te halen, dus dat doen we vandaag. Van harte gefeliciteerd.

Sfeervolle officiële dirigentenwisseling V&V Alphen 15 juli 2022

Vrijdagavond 15 juli j.l. startte om 18.30 uur een presentatie van V&V met het voorspeelmoment van onze leerlingen. Daarover verslag elders in O.W.  Twee jubilarissen deze avond waarover elders een artikel. Vanaf 20.00  was het podium voor ons harmonieorkest. De harmonie o.l.v. onze nieuwe dirigent Olav Dorst. Daarbij hadden we speciale aandacht voor vertrekkend dirigent Caspar Versluis die ruim 10 ½  jaar onze muzikaal leider was!

Bij de start van het harmonieprogramma vertelde voorzitter Mark dat het een bijzonder concert was voor de harmonie met het eerste optreden van Olav Dorst als nieuwe dirigent. Maar………… aan het begin van het concert werd oud-dirigent Caspar verzocht plaats te nemen ‘op de bok’ en het eerste concertwerk te dirigeren met ‘zijn harmonie’ van de laatste 10 ½ jaar! Caspar startte, blij verrast met de NLDA mars. Dé mars van en voor Caspar! Een flink, enthousiast applaus van publiek en muzikanten volgde als waardering voor zijn succesvolle periode bij V&V!

Aansluitend sprak Mark lovende woorden tot Caspar en herinnerde aan diverse mooie optredens die we samen gedaan hebben. Caspar bracht ons de eerste 2 jaar als vereniging in een rustiger vaarwater. Er volgden vele leuke optredens. Bijzonder daarbij was dat Caspar ons op plaatsen bracht waar je niet zo snel komt als muzikant of vereniging. Zo waren we diverse keren te gast op de KMA in Breda voor repetitie of uitvoering in het kader van het Spanjaardsgat Breda. Een dag repetitie op de KMS in Brussel. Hij nam ons mee naar de Grote Kerk Breda voor een speciale uitvoering met koor en naar het Chassé Theater in Breda.

In Alphen e.o. presenteerde we samen met Caspar mooie optredens:  in 2012 Night of Music. In 2016 het Maestro-concert en in 2017 het theaterconcert in CC Den Heuvel met Micheline van Hautem. Later in dat jaar het verenigingsproject “Met Muziek op Reis”. Het concert “Wandeling door de Efteling” met filmbeelden, verteller en figuranten in 2018. Het orkest werd toen uitgebreid met harp en viool. Bij al die speciale optredens met V&V mochten we altijd rekenen op Caspar betreffende logistieke zaken als licht en geluid, instrumentarium etc. vanuit zijn werkgebied.  Heel veel dank daarvoor namens bestuur en leden van  V&V.

Deelname aan bondsmuziekwedstrijden en het onderlinge Dorpenconcours waren er. Muziekwedstrijden van de BBM; 2013 2de prijs en in 2019 een 1ste prijs!
Na de vervelende corona tijd kwam de tijd dat onze wegen zouden scheiden. Deze avond werd de periode Caspar Versluis afgesloten met het aanbieden van een leuke herinnering aan V.&.V. Een presentje gemaakt door Sjaak van Jack’s Schrootkunst. Met daarbij een mooie bos bloemen voor mevrouw Versluis en een grote Bedankkaart met berichtjes en namen van de leden.

Caspar sprak zelf de mensen toe en bedankte voor de 10 ½ jaar fijne samenwerking. Hij kwam altijd met plezier naar Alphen en heeft er vele leuke contacten opgebouwd. Leuke herinneringen al die muziekprojecten die we samen uitgevoerd hebben. Nu komt er een eind aan deze periode. Hij dankte voor de leuke attentie en reikte de dirigeerbaton over aan Olav! Nogmaals een groot, verdiend applaus vanuit het publiek en het orkest voor Caspar Versluis.

De presentatie werd vervolgd met 5 muziekstukken, in korte tijd ingestudeerd met Olav Dorst. Dit gedeelte was het laatste officiële deel van een lange presentatie V&V. Een presentatie die geen minuut verveelde en………. we hebben wethouder Judith van Loon van onze gemeente een mooi inkijkje in onze vereniging gegeven! Na afloop was er nog ruim de gelegenheid Caspar de hand te schudden, een fototentoonstelling “10 jaar o.l.v Caspar” te bezichtigen en Olav te verwelkomen.

Een voorspeelmoment bij V&V Alphen met verrassingen!

Elk jaar krijgen de leerlingen de gelegenheid voor publiek te laten horen wat ze leren in hun muzikale ontwikkeling bij onze vereniging. Vrijdagavond 15 juli j.l. was het weer zover. Na een stille coronaperiode, fijn om weer live te spelen voor papa, mama, opa, oma, gezinsleden, familie en belangstellenden. Onze twirldames lieten op dit voorspeelmoment zien wat ze in hun mars hebben. De meeste leerlingen spelen al mee in Slagtime, Bandtime of Opleidingsorkest. Deze disciplines waren present. Dat alles werd lekker gemixt, leuk aan elkaar gepraat door Hanna en voilà we hadden een leuk en afwisselend programma. Bravo aan alle muzikanten en werkgroepen.

Voor Stijn en Koos was dit hun EERSTE optreden. In een duet op drumstel speelden zij de sterren van hemel. Leraar Mark van Tilborg stond er trots bij te kijken. Hij begeleidt elke week 12 leerling-slagwerkers! Een special is Elke Laurijssen op hobo. “Het is de eerste keer dat we bij een voorspeelmoment een hobo in het programma hebben”: zei Hanna. Van Elke gaan we nog veel horen! Bravo zoals zij zich ontwikkelt op de hobo, een moeilijk bespeelbaar instrument wat haar heel goed afgaat! Hier tevens een compliment voor haar ‘privé-leraar’ Luuk!
En zo presenteerden solisten, duo’s en ensembles hun muziekwerken; Wies op de es-klarinet, Koen, Rens, Stan, Floris als slagwerkers. Roel en broer Joost als duo op klarinet en drums! Solo Ariane op dwarsluit, Lize op klarinet, Thijme op xylofoon. Piet en Ringo als duo op xylofoon en vibrafoon; Ringo ‘quartre mains” op vibrafoon. Bravo!
Naast deze formaties, waren er 3 twirl-dansgroepjes op het toneel actief: Floortje, Fleur, Melse, Lize, Ylva en Noora. Helaas nog zonder Eline vanwege haar blessure. Hoewel de ruimte beperkter is dan bij een wedstrijdvloer in een sporthal, werden de optredens netjes gepresenteerd. Bravo ook aan instructrices Cindy en Sandra.
Thijme, Stan en Floris kregen hun slagwerk-“fruitmand-diploma”. Hét startbewijs om mee te gaan spelen in Slagtime. Door coronaperikelen wat later uitgedeeld want de jongens spelen al een tijdje samen in ensemble! Proficiat!

Verrassingen
Nieuw en verrassend goed was het optreden van het saxofoonkwartet en klarinettenkwintet. We kenden optreden in kleine formatie van onze slagwerkers in Slagtime. Dit was een nieuwe ervaring! Muzikanten van V&V vormen onderling deze formaties en repeteren (gezellig) regelmatig thuis of bij hun leraar. Zo spelen Irma, José, Linda en Mieke in het saxofoonkwartet en dat doen ze heel verdienstelijk: “Big Spender” klonk herkenbaar! Als zij dat gaan doen, kunnen wij niet achterblijven dachten Hanna, Lieke, Meike, Nikki en Veerle. Zij speelden als volleerde klarinettisten in kwintet het muziekstuk “On the Road”. Ook voor hen een dikke pluim op de hoed en hier een groot compliment aan Jacco Nefs die al heel veel jaren geweldige klarinettisten voor onze vereniging opleidt!

Zoals boven vermeld speelden tussen al die optredens het Opleidingsorkest met Bandtime o.l.v. Djuri den Tuinder en Slagtime o.l.v. Geert-Jan van Hest. In deze samenstellingen komen al die individuele muzikanten samen en maken zij goede muziek, leren zij veel, hebben plezier en amuseren zij het publiek! Prachtig!

Officiële dirigentenwisseling V&V Alphen 15 juli 2022

 Vrijdagavond 15 juli a.s. is de laatste repetitievond van Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen. Die avond gaan we flink uitpakken om het voorseizoen af te sluiten en aan de vakantie te beginnen. Alle onderdelen komen voor het voetlicht en we verrichten enkele verenigingsplichtplegingen. Daarbij hoort o.a. de presentatie van onze nieuwe dirigent Olav Dorst en een passend afscheid van dirigent Caspar Versluis. De komende weken besteden we extra aandacht aan deze twee dirigenten!

Vrijdagavond 15 juli start om 18.30 uur met het voorspeelmoment van onze leerlingen. Solo of als duo of ensemble laten zij horen en zien hoe hun muzikale vorderingen zijn. Na coronatijd is dit de eerste keer dat zij zich weer kunnen laten zien en horen. Bandtime en het opleidingsorkest spelen enkele muziekstukjes o.l.v. Djuri den Tuinder. De twirl-dans-meiden laten zien wat zij bij wedstrijden presenteren (voor zover het podium groot genoeg is!) Geert-Jan van Hest verzorgt met Slagtime een optreden met de jongste slagwerkers. Daarna is het podium voor de harmonie. De harmonie o.l.v. onze nieuwe dirigent Olav Dorst. Maar daarbij vergeten we zeker niet afscheid te nemen van Caspar Versluis die ruim 10 jaar onze muzikaal leider was!

Caspar Versluis:
In die periode van 2011 tot eind 2021 hebben we prettig samengewerkt met Caspar. Caspar kwam graag naar Alphen en V&V kende een mooie periode van 10 jaar! We hebben via en met hem diverse speciale optredens mogen verzorgen. Daarbij was Caspar de belangrijke verbindingspersoon. Hij bracht nieuwe ideeën mee waar wij als vereniging graag in meegingen. We denken dan aan enkele jaren optreden bij het Spanjaardsgat Festival met het Militair-Academisch-Orkest. Het spelen in de Grote kerk en in het Chassé Theater in Breda.

Ook in Alphen e.o. presenteerde we samen met Caspar mooie optredens: 9 x het Struivenconcert, de kermisconcerten en in 2012 Night of Music. In 2016 het succesvolle  Maestro-concert en in 2017 het theaterconcert in CC Den Heuvel met Micheline van Hautem. Later in dat jaar het verenigingsproject “Met Muziek op Reis”. Het concert “Wandeling door de Efteling met filmbeelden, verteller en  figuranten voerde Caspar met V&V uit in 2018 Het orkest werd toen uitgebreid met harp en viool.

Deelname aan bondsmuziekwedstrijden en het onderlinge Dorpenconcours waren er ook. 5 keer nam V&V o.l.v. Caspar Versluis deel aan het regionale Dorpenconcours. 2 x aan muziekwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen; 2013 2de prijs en in 2019 een 1ste prijs!
Al bij al een florerende tijd voor onze vereniging met Caspar. Een dirigent die mensenkennis heeft, muzikanten in hun waarde laat. Hij is en in om speciale concerten en optredens mee te organiseren. Bij al die speciale optredens met V&V mochten we altijd rekenen op Caspar betreffende logistieke zaken als licht en geluid, instrumentarium etc. vanuit zijn werkgebied.  Heel veel dank daarvoor namens bestuur en leden van  V&V.

Jammer dat 202 en 2021 in het teken stonden van corona waarbij het verenigingsleven verschillende tijden stil stond. Het is voor iedereen een vervelende periode geweest. Na 10 jaar intense samenwerking kwamen we medio 2021 na enkele gesprekken tussen bestuur en Caspar tot de conclusie dat het moment daar was dat onze wegen zouden gaan scheiden. Op vrijdagavond 15 november 2021 kwam er op een beetje, ongelukkige manier een abrupt einde aan de samenwerking. Wel met wederzijdse waardering en de belofte dat er een geschikt moment gezocht zou worden voor een waardig afscheid van elkaar. Dat verdienen Caspar en V&V.  Het overdragen van het dirigeerstokje hebben we nu ingepland op vrijdag 15 juli a.s. Iedereen kan daarbij aanwezig zijn! Als u Caspar mee wil uitzwaaien en onze nieuwe dirigent wil verwelkomen, bent u van harte uitgenodigd en welkom vrijdagavond 15 juli in CC Den Heuvel voor deze speciale avond. Harmonie gedeelte van deze avond aanvang ± 20.00 uur

Olav Dorst, nieuwe muzikaal leider van harmonie Vlijt en Volharding

Met gepaste trots melden wij dat we per 20 mei a.s. starten met een nieuwe dirigent bij ons harmonieorkest: Olav Dorst.
Op de homepage van zijn website staat: “Enthousiast, gedreven, professioneel en innovatief.”
Dat hopen wij in de toekomst te gaan ervaren!
Wij wensen Olav succes en wij zijn blij dat we na een interessante sollicitatie-proefperiode  deze keuze hebben gemaakt.

https://www.olavdorst.com/

Mooie resultaten bij wedstrijd van Vlijt en Volharding in Etten-Leur

Afgelopen zondag 24 april, werd in Etten-Leur een wedstrijd gehouden voor majorette/twirl. De organisatie van de wedstrijd was in handen van de BBM en V&V Alphen. Vanaf 7.30 uur waren de eerste vrijwilligers aanwezig, later aangevuld met de overige hulpkrachten. Dank je wel allemaal voor de inzet deze dag. De wedstrijd en verdere zaken er om heen verliepen prima. Iedereen was na afloop zeer tevreden. En ook………. onze eigen deelnemers!

Vanuit onze twirl/dansgroep deden verschillende meisjes mee en waren we goed voor 6 optredens. Deze waren in de middag en gingen in een rap tempo. Sommige meisjes deden meerdere keren mee en moesten snel omkleden om weer klaar te staan voor een andere show. Met goede hulp achter de schermen liep het als een trein.
Onze vereniging ging van start met een optreden in de categorie show-twirl waarbij je buiten de baton ook andere attributen moet gebruiken. Ons thema was China en er kwam een heuse draak voorbij. Fleur, Floortje, Melse en Lize deden erg hun best. Voor Lize was het de eerste keer dat ze op de wedstrijdvloer stond. Ze vond het wel spannend. De show was goed voor 62,8 punten en de meiden kregen een No-drop certificaat omdat ze tijdens de routine geen baton hadden laten vallen.
Daarna was Floortje aan de beurt met haar solo. Zij kwam nu voor het eerst uit in een hogere leeftijdscategorie, Jeugd 3 basis. Ze deed het heel goed, verdiende 79 punten en ook een No-drop certificaat. Na Floortje kwam ons kwartet in actie. Ylva, Noora, Eline en Fleur zijn al langere tijd samen en zetten een geweldig optreden neer dat werd beloond met 84,2 punten in de junior basis. Even uitrusten zat er voor Eline niet in want zij moest snel de vloer weer op met haar solo. Zij kwam uit in de junior basis en kreeg 77,6 punten. Na Eline kwam Anika uit in de senior basis. Anika had hard getraind en kwam tevreden het veld af. Ze werd beloond met 79 punten. Als laatste van onze vereniging was het de beurt aan Ylva. Ylva kwam vandaag ook uit in een hogere leeftijdscategorie. Senior basis. Na haar optreden was ze zelf niet helemaal tevreden maar haar routine was toch goed voor 77,6 punten. Dames allemaal gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Na het beluisteren van de jurycommentaren gaan we weer hard aan het werk voor de volgende wedstrijd op 22 mei a.s. in Waalwijk.

5 Muziekdiploma’s erbij! 

Zaterdag 18 december tellen we 5 klarinettisten die hun muziekdiploma behaalden! Gefeliciteerd allemaal!
Zeker ook Jacco voor het geven van de goede lessen! Bravo!
Lize Krijnen behaalde haar A diploma. Gestart in2019 en nu al A diploma, mooi gedaan.
Het B diploma voor Veerle Meeuwsen, Lieke van Hal en Nikki Verhoeven.
Drie volwaardige klarinettisten in het groot orkest!
En Meike Lanslots behaalde haar C-diploma. Mooi, en niet voor niets een plaats bij de 1ste klarinetten in het orkest!
Op naar een muzikaal 2022!

Eerste wedstrijd na anderhalf jaar.

Majorettes Vlijt en Volharding presteren goed!

Afgelopen zondag, 10 oktober werd  in Waalwijk een majorette/twirl wedstrijd georganiseerd door de BBM. Met in achtneming van de nodige corona-maatregelen, zo is er bv geen prijsuitreiking maar krijgt iedere vereniging na afloop de uitslagen mee naar huis, mochten we eindelijk weer eens optreden voor een jury en publiek.
Enkele meiden waren 19 september al geweest maar er waren ook optredens bij die nog niet voor een jury gestaan hadden. Dit was dus de enige óf de laatste kans om genoeg punten te behalen zodat er in november deelgenomen kan worden aan de Brabantse kampioenschappen. Geen volledig wedstrijdjaar maar toch afsluiten met een kampioenschap, dus de meiden deden flink hun best. En met mooie resultaten.
En jawel!: Alle meiden van V&V mogen mee naar de kampioenschappen. Floortje zaterdag 13 november met haar solo AP-jeugd 2. De andere optredens zijn zondag 14 november. Anika solo AP-senior –basis. Ylva solo AP- junior- basis. Noora, Eline, Fleur en Ylva  AP als ensemble-junior-basis. Na anderhalf jaar hebben we weer een doel om extra hard voor te trainen. Gefeliciteerd met de resultaten van afgelopen zondag en alvast veel succes dames!

Lijkt jou dit nu ook leuk? Kom dan een kijkje nemen op onze vriendjes/vriendinnetjes proeftrainingen en doe mee met twirl en dans.  Deze kennismakingstrainingen zijn op maandag 18 en 25 oktober van 18.00 tot 19.00 uur in C.C. Den Heuvel in Alphen ( ingang aan de Poolsestraat ) Graag vooraf aanmelden bij Cindy ( 06-25441616 ) Kom ook meedoen!

Zonnig kermismatinee ‘Vlijt en Volharding Alphen.

Het kermismatinee 2021 van Vlijt & Volharding Alphen, op het Binckplein in Alphen was in alle opzichten een zonnig concert! Muzikaal een mooi, zonnig samenspel tussen bandtime, opleidingsorkest en harmonie. Een zonnig muziekprogramma met maar liefst 11 gevarieerde muziekstukken, op niveau van opleidingsorkest tot 2de divisie orkest. En, in tegenstelling tot 2020, een zonnig gekleed publiek. De zon aan de hemel, leuke muziek, gezellig publiek dat genoten heeft van het luisteren naar de muziek en de muzikanten genoten van het spelen van die muziek.

Om 12.30 uur zat het samengestelde orkest klaar. Ook het in grote getale aanwezige publiek, zo goed mogelijk gecontroleerd bij de toegang op het coronatoegangsbewijs had zijn plaats gevonden. Het openings-muziekstuk werd gedirigeerd door Djuri en het hele orkest speelde samen “Promenade”. Dirigenten Djuri en Caspar wisselden elkaar af voor de directie. Het harmonieorkest speelde het filmmuziek programma van 3 september j.l.,  o.l.v. Caspar. Nu uiteraard niet met de filmvoorstelling van de film van Lars Verhoef “Fantasie Movies Medley. Maar het moet voor  het publiek niet moeilijk zijn geweest zich een voorstelling te maken van filmbeelden bij het luisteren naar deze schitterende muziek. Zaterdag 27 november a.s. zeker komen luisteren én kijken want in het concertprogramma van die avond staat het werk geprogrammeerd MET filmvoorstelling in Streekcinema Den Heuvel in Alphen!

Terug naar kermiszondag! Djuri stelde uit het grote orkest de muzikanten van Bandtime voor die vandaag meespeelden en de leden van het opleidingsorkest. Het is ongetwijfeld een nuttige ervaring geweest om met z’n allen muziek te maken in een orkest met de gevorderde muzikanten samen.  Na een kleine uurtje muziek werd het concert afgesloten met het muziekstuk “Lady Gaga”. We dankten het publiek voor het aandachtig volgen van het concert en de waardering die zij lieten horen met hun applaus. Wie dorst had gekregen zou een Dopperfles van V.&.V. kunnen kopen om volgende keer mee te nemen. Diegenen die afgelopen zaterdag de jeugd gemist hadden met de lotenverkoop van de GroteClubactie kregen nog de kans een of meerdere loten te kopen!
De Borrelnoten speelden na afloop nog enkele muziekjes alvorens aan hun “Kermis-tocht” te beginnen!

En nu verder met ons najaar programma. De majorettes kunnen weer deelnemen aan wedstrijden en dat doen ze zondag 10 okt. a.s. in Drunen. Bandtime, Slagtime, opleidingsorkest en slagwerkgroep  repeteren gestaag door en gaan op zoek naar optredens nu het weer mogelijk is iets te plannen. De eerste voorspeelmiddag voor leerlingen en genoemde groepen staat gepland op zaterdag 5 februari 2022. De harmonie gaat zich voorbereiden op de concertavond zaterdag 27 november a.s. waarbij we de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage ontvangen. Graag tot ziens bij een van onze volgende activiteiten.

Spaar je club gezond
Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen gaat ook sparen.

PLUS Van Eekelen laat weten:
“Vanaf zondag 5 september kunnen klanten bij PLUS sparen voor clubs en verenigingen in hun buurt. Als Meest Verantwoorde Supermarkt vinden we dat we altijd moeten klaarstaan voor onze buurt. Met deze spaaractie gaan we clubs en verenigingen een (financieel) steuntje in de rug geven. In totaal doen bijna 6200 clubs en verenigingen mee, verdeeld over 268 winkels van PLUS. Het sponsorbedrag om te verdelen is 3,2 miljoen euro.”

Na de zomer kunnen klanten sponsorpunten sparen voor de club of vereniging in hun buurt. Vlijt en Volharding (V&V) heeft ook ingeschreven. Klanten bepalen zelf aan welke club of vereniging zij de sponsorpunten schenken. Hoe meer sponsorpunten V&V ontvangt, hoe meer euro’s dat oplevert voor de V&V-clubkas. Wij als muziekvereniging mogen het bedrag dat door klanten van PLUS bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Bijvoorbeeld voor de aankoop instrument(en), muziek of een ledenactiviteit. In ons geval is bekend dat we sparen voor de aankoop van een baritonsaxofoon voor de harmonie. Meer informatie volgt. De actie start zondag 5 september a.s. Spaart u ook mee voor V&V? Sparen doe je op www.plus.nl/sponsorpunten en zoek onze vereniging. Hebt u niet de gelegenheid online te sparen, zorg dan dat de sponsorpunten/vouchers bij leden van V.&.V. terecht komen of het secretariaat. Dan komt het helemaal goed!

Binckplein, 23 juli 16.00 uur 

Eindelijk was het dan zo ver: we konden weer eens optreden met de jeugd van Vlijt en Volharding! Vóór het optreden van Bandtime en opleidingsorkest had de werkgroep opleiding voor alle leden/leerlingen een gezellige activiteit georganiseerd. Met de zon hoog aan de hemel en onder toeziend oog van de bezoekers van het terras van de Kloostertuin maakten we ruimte op het plein om de seizoensafsluiting te houden.

We begonnen de middag met een kennismakingsspelletje: ‘bolletje wol’. Nadat iedereen zich had voorgesteld, een vraag had beantwoord en er een had gesteld, besloot de werkgroep dat het goed zou zijn dat Thijme wat energie zou kwijtraken. Het spel ‘zeewieren’ was daarvoor prima geschikt. Tom legde het duidelijk uit, en toen kon Thijme gaan rennen. Iedereen moest rennend van de ene kant naar de andere kant van het plein, en Thijme moest ons zien te tikken. Wie getikt werd, moest als zeewier stil blijven staan, de ‘renners’ moesten dat zeewier ook zien te ontwijken. Bij iedere overtocht groeide het zeewier, waarbij opviel dat de jongste leden het beste wisten over te steken. Drie rondjes later was het tijd om te gaan eten. De gastvrije vrijwilligers van CC Den Heuvel hadden broodjes, eierkoeken en krentenbollen klaar staan, en er kwam natuurlijk ook een ‘broodje knak’ voor de liefhebbers.

Wist u trouwens dat Tijn vindt dat Vladimir P. een bekende Russische zanger is?

Na de broodjes speelden we nog een potje ‘Weerwolven’ en tegelijkertijd zetten de wat oudere leden van het opleidingsorkest en de slagwerkers de stoelen en het slagwerk klaar om op te kunnen treden met de twee groepen.
Bandtime speelde drie nummers en daarna speelde het opleidingsorkest een aantal stukken uit het repertoire. Onder het genot een lekker zonnetje konden wij toch nog een keer van ons laten horen in Alphen. We denken dat de gasten van de Kloostertuin dit onverwachte concert ook wel konden waarderen, er werd zelfs door een paar gedanst op de paso doble die we speelden en er bleven ook voorbijgangers staan om te luisteren.
Wij hebben ervan genoten om dit te kunnen organiseren en zeker ook om weer een keer te kunnen spelen voor echt publiek. Op naar het nieuwe seizoen…we denken er nog even over na hoe we dat zullen openen.

Muzikale groetjes van:
Floris, Thijme, Rens, Wies, Veerle, Roel, Joost, Lieke, Ariane, Gijs, Maritte, Tijn, Chris, Lars, Nikki, Lize, Koos, Jennefer, Dave, Mieke, Hanna, Meike, Joline, Tom, Ingrid, Djuri en Joost

Vlijt en Volharding Alphen sluit seizoen af en start vakantie!

Muzikale hulde voor………….

Afgelopen vrijdagavond 23 juli was de laatste repetitie van de harmonie voor de zomervakantie. Het was een speciale-hulde-repetitie waarbij we aandacht schonken aan personen die dat verdienen en waaraan we in de afgelopen coronaperiode geen of weinig aandacht hebben kunnen besteden. Bij wie we vooral muzikaal verstek hebben moeten laten gaan! Dat werd deze avond rechtgezet voor deze mensen die we nog eens in het zonnetje gezet hebben met een woordje en vooral muziek. Daarna was er gelegenheid voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje en begonnen we bij Vlijt en Volharding aan onze vakantieperiode! 

Alle leden van V.&.V. ontvingen een uitnodiging en velen daarvan hebben hieraan gehoor gegeven.
5 leden kregen een speciale uitnodiging omdat zij een muzikale hulde verdienen. Het harmonieorkest opende deze speciale-hulde-repetitie met: “Concert March from 1941”. Daarna nam secretaris Jan Mathijssen het woord.

Hanna:
“Hanna behaalde op klarinet haar D-Recital diploma met 34,5 p. Het examen was in een kleine setting, thuis bij de pianiste die haar begeleidde. Die begeleiding hadden we graag met onze harmonie gespeeld maar dat was niet mogelijk vanwege de corona toestand. Vrijdag 23 April j.l. hebben we Hanna gefeliciteerd en bij de eerste repetitie was er een welverdiend applaus van de collega muzikanten. Vandaag feliciteren wij haar nog een keer met een presentje namens V.&.V. en………… een muzikale hulde. Maar let op: we komen er later nog een keer op terug want het solo examen-muziekstuk met orkestbegeleiding komt op het programma zodat Hanna met orkest haar oorspronkelijke idee toch kan verwezenlijken.”

Het orkest speelde als tweede werk, MET Hanna, speciaal VOOR Hanna: “Crimson Tide”.

Jan van der Vloet::
“In 2020 passeerden we met het inzamelen van oud papier door V.&.V. de 9.000.000 kilo! Daar wilden we een artikel over plaatsen in O.W. en lieten Luc van Hoek informatie inwinnen bij Jan v.d. Vloet. Jan,  al lid vanaf 1952 en inzamelaar van het eerste uur. Hij vertelt in O.W. leuke anekdotes uit de oude tijd. Omdat Jan een vrachtwagenrijbewijs had en werkte bij de toenmalige voorzitter van V.&.V. Johan de Jong van Firma De Jong graanhandel, kreeg Jan de mededeling dat hij, als lid van V.&.V. de vrachtwagen met oud papier wel kon rijden. En zo geschiede! Later bij Remijssen.
Zo rond 2004 /2005 kwam Jan met idee om oude metalen te gaan verzamelen. Hij hoorde van bekenden bij een andere vereniging dat ze daar goed geld mee verdienden. Een tip voor onze harmonie dacht Jan. En sinds 2005 staat oud ijzer vermeld in het jaarboek; opbrengst 2005: 5080 kg.  Nu 2020 zitten we op 238.680 kg oud ijzer en bij Non ferro nog eens 17.185 kg. De inzameling van oude metalen loopt goed. Jan dat is gestart met jouw aanmoediging en dat is een gouden tip gebleken! Ook daarvoor onze dank en speciale vermelding vandaag.”

Ad van Tilborg
“In 2020 is Ad van Tilborg 75 jaar lid van Vlijt en Volharding. Op dit moment het oudste lid van onze vereniging en met de meeste ‘dienstjaren’. Enkele weken geleden heeft hij met Luc van Hoek een artikel verzorgd in O.W. We vroegen dat omdat het toch bijzonder is dat iemand 75 jaar lid bij een vereniging is. En wie kan daar beter over vertellen dan Ad zelf.
In het verslag in O.W. blijkt dat V.&.V. een groot deel van zijn leven uitmaakt. Dat blijkt met name uit de vele herinneringen die Ad heeft en nog zó tevoorschijn kan toveren aldus Luc van Hoek.  Hij weet nog heel veel.
We zetten Ad nu letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Als cadeau adviseerden zijn  kinderen: “een stukje muziek spelen voor pa. Dat vindt hij het leukste!” En dat gaan we dan nu doen speciaal voor Ad en Jan.”

De harmonie speelde de mars “Viterbo” voor deze twee kanjers en de overige aanwezigen..

Jos Roovers
“Jos ontving maandag 26 april j.l. uit handen van burgemeester Joerie Minses een Koninklijke Onderscheiding.  Dit als waardering voor al zijn vrijwilligerswerk voor Vlijt en Volharding maar zeker ook voor de Alphense gemeenschap en omstreken. Jos werd voorgedragen door Vlijt en Volharding en met 12 mooie ondersteunende brieven van betrokken personen, verenigingen, stichtingen en clubs zijn we heel trots dat Jos deze mooie waardering heeft gekregen.
Heel  jammer dat we op die dag niet aanwezig konden zijn bij de uitreiking en dat we ’s avonds niet een serenade konden verzorgen. Een uurtje nadat de burgemeester weg was, hebben we namens de vereniging een presentje naar Jos gebracht én de map overhandigd met alle gegevens die nodig waren om deze onderscheiding te realiseren. Ik denk dat jullie de map al doorgelezen hebben en de welverdiende, lovende woorden hebben gezien! Wel verdiend Jos! Geen serenade toen maar wel een leuk stuk muziek nu, in dit geval speciaal voor jullie: Patricia en Jos.

Kees Roovers
“Ook Kees Roovers ontving een Koninklijke Onderscheiding. Stichting ERBIJ deed de voordracht als waardering voor het vele vrijwilligerswerk voor de Stichting. Omdat Kees van jongs af aan bij Vlijt en Volharding lid is en ook daar bijzonder gewaardeerd wordt, werd gevraagd om de aanvraag voor de onderscheiding te ondersteunen. Dat deden we uiteraard van harte!
We hadden die dag van een serenade bij Jos door moeten kunnen lopen naar Kees. Maar helaas, alles was anders dan gewoonlijk. Dus Kees, bij jou hebben we die dag een attentie bezorgd namens V.&.V. en beloofd dat we er nog een keer op terug zouden komen. Vandaag krijg jij ook de daarbij horende de muzikale hulde. Heb jij geluk dat je in het orkest zit en niet hiervoor op de eerste rij! Je mag kiezen!  Hiervoor komen zitten en luisteren of zelf meedoen. …….Je mag je verdiende muzikale hulde ZELF meespelen! Ook jij Kees een verdiende beloning gekregen voor je verdiensten bij Stichting ERBIJ en vele andere verenigingen!”

Speciaal voor Kees en Jos spelen we nu The Pirates of the Carribeans ofwel voor vandaag “De Rooversmannen van Alphen”

Na een kort slotwoord werd de muzikale hulde afgesloten met Holland Jubelt als speciale felicitatiemars. En zo verzorgden we in een uurtje een leuke en gezellige “speciale-hulde-repetitie”. Na afloop was er voor ieder een drankje en een hapje. Er werd flink na gekletst over deze avond en bij de oudere garde werden veel herinneringen opgehaald en sterke verhalen verteld uit het verleden. Heel fijn; een gezellige afsluiting van weer een speciaal coronajaar voor de vereniging. Voor iedereen: fijne vakantie en graag tot in september a.s.

V&V ‘s  Dirigeerworkshop jeugdmuzikanten

Een geslaagde online activiteit voor de jeugd van V.&.V. verzorgt door de werkgroep opleiding. De “V.&.V. ’s dirigeerworkshop” werd goed en leuk verzorgd door dirigent Djuri den Tuinder. En voor zover wij het kunnen beoordelen zitten er tussen de muzikanten wel een paar hulpdirigenten voor de toekomst! De workshop werd afgesloten met een “Weet je het nog” quiz! Dank je wel Djuri voor je extra inzet en nu hopen we elkaar allemaal snel weer te ontmoeten bij de eerste repetitie van 2021!

Start V&V Challenge jeugdmuzikanten

Vrijdagavond 30 april j.l. vond de aftrap plaats van de V&V Challenge die gaat duren tot de seizoensafsluting.  De V&V Challenge is een activiteit voor alle jeugdmuzikanten. Voor ieder lid is een Challengekaart gemaakt waarop verschillende muzikale opdrachten staan. Het doel is om zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren en deze op te nemen. Er is een  Whatsapp groep aangemaakt waarin de video’s met elkaar gedeeld kunnen worden. Zo motiveren de deelnemers elkaar om muzikaal bezig te zijn in deze coronatijd en leren zij elkaar ook nog beter kennen! Tijdens de seizoensafsluiting (datum wordt nog geprikt) zullen we gezamenlijk (online) de V&V Challenge afsluiten. We maken dan de winnaars bekend en besteden aandacht aan de voorspeelmiddag.

Donderdag 29 april werden Goodiebags rondgebracht. Alle jeugdmuzikanten kregen een Goodiebag
(mede mogelijk gemaakt door Timo: https://slagerijlaurijssen.nl/) met:

  • Een lief berichtje namens de organisatoren/V&V algemeen
  • Uitleg van de Challenge
  • De Challenge afvinkkaart
  • Een QR-code naar de algemene whatsapp
  • Iets lekkers
  • Een persoonlijke bingokaart voor vrijdagavond 30 april
  • Een verwijzing naar een verrassingsactiviteit op 14 mei

VEEL PLEZIER ALLEMAAL!  En……………laat je uitdagen!

Online V&V Pub Quiz Alphen 30 april 

Op de vrijdag-repetitieavond van onze harmonie een online V&V pubquiz.
Wie had vorig jaar bedacht dat we een jaar later WEER een online quiz zouden organiseren? Wij niet…maar toen de foto op facebook van vorig jaar langs kwam hadden we er meteen weer zin in. Nu een pubquiz in plaats van een kahootquiz. Dat Mieke op de eerste vrijdag dat het kon jarig was mocht de pret niet drukken.
In meer dan 20 huiskamers werd meegespeeld in 10 categorieën waaronder bijvoorbeeld ‘lippige leiders’, ‘emotionele emoticons’, ‘olijke ogen’ en ‘kwistig met kwasten’. De categorie ‘magisch mooie muziek’ waarin fragmenten van actueel repertoire van de harmonie geraden moesten worden, werd als erg moeilijk ervaren. Maar ieder had er plezier in.
Het was leuk om weer even een aantal mensen te zien en even ‘samen te zijn’.
Jennefer en Dave wonnen het bierpakketje.

Volgend jaar de traditie live voortzetten? “Zeker wel!”

Koninklijke onderscheiding Jos Roovers Alphen

Vlijt en Volharding trots!

Jos Roovers ontving maandag 26 april j.l. uit handen van burgemeester Joerie Minses een Koninklijke Onderscheiding. Jos werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit als waardering voor al zijn vrijwilligerswerk voor Vlijt en volharding maar zeker ook voor de Alphense gemeenschap e.o. Jos werd voorgedragen door Vlijt en Volharding en met 12 mooie ondersteunende brieven van betrokken personen, verenigingen, stichtingen en clubs zijn we heel trots dat Jos deze mooie waardering heeft gekregen.

Jos Roovers is sinds 1974 onafgebroken lid van Muziekvereniging Vlijt en Volharding. Op dit moment zit Jos in zijn 47ste verenigingsjaar. Hij is begonnen als muzikant bij de drumband. Daarna is hij bestuurslid geworden van de werkgroep drumband/majorettes. In deze hoedanigheid was Jos begeleider bij repetities en optredens van de drumband, later slagwerkgroep  en majorettes.
Gedurende zijn bestuursfunctie bij de werkgroep begon Jos zich steeds meer toe te leggen op licht en geluid bij concerten en optredens. Dit was een oude hobby van hem. Voor Jos was het een uitdaging om het geluid perfect te regelen en het podium op een sprookjesachtige manier te verlichten. Dit is klein begonnen, maar werd snel een grotere bezigheid!
Inmiddels is Jos niet meer weg te denken bij concerten en showproducties bij V.&.V.  Daarnaast begeleidde hij graag muziekbandjes uit Alphen. Met zijn werk als licht en geluidsman bij V.&.V. en muziekbandjes kreeg hij steeds meer bekendheid. In Alphen maar ook in omliggende gemeenten.
Andere verenigingen, stichtingen, clubs wisten en weten Jos te vinden met zijn sublieme aanpak van licht en geluid bij evenementen. Hij is intussen niet meer weg te denken in de Alphense gemeenschap. Onderstaand een aantal voorbeelden van evenementen waarbij Jos het licht en geluid verzorgt of verzorgd heeft:

25 Nieuwjaarsconcerten vanaf de jaren 1980 V.&.V. en gezamenlijke koren Avanti en AMK.
Carnaval-Semmelavonden vanaf 2005 CS De Struivenbakkers.
Al 11 Struivenconcerten vanaf 2009 V.&.V en CS De Struivenbakkers.
Voorstelling Alice in Musical-land 2010: heel de vereniging van V.&.V.
Theaterspektakel Meske Vermoord (2013, medewerker licht en geluid)  Stichting Promotie Alphen.
Night of Percussion I 2014  Slagwerk V.&.V.
Peuter-kleuterconcert 2015  Opleiding en majorettes V.&.V.
Alphen aan de Mart vanaf 2016   Stichting Promotie Alphen.
Theatervoorstelling V.&.V. Met Muziek op Reis 2017: heel de vereniging van V.&.V.

Karakteristiek voor zijn aanpak bij evenementen is, dat hij hulptroepen weet te vinden binnen de Alphense gemeenschap. Hij benadert op zijn manier, met een glimlach en een zetje in de rug,  familieleden, kennissen, vrienden, collega technici m.b.t. licht en geluid. Die zet hij allemaal in bij  het verwezenlijken van zijn ideeën.  Hulp van carnavalsgroepen, later Bouwerscollectief etc……..
In het recente verleden is Jos ook beheerder geweest van de Stichting Rabobank Geluidsinstallatie. In deze functie is hij bij veel evenementen in Alphen en omstreken betrokken geweest voor het verzorgen van het licht en geluid. Dit met de apparatuur die beschikbaar was vanuit het RABO-Bank-Wereldidee. Na het opheffen van deze Stichting is Jos voor zichzelf gestart met: “JOS Roovers Licht EN Geluid”.
Jos is voor onze muziekvereniging van onschatbare waarde en intussen volgens ons ook voor de Alphense gemeenschap e.o.  Een topper, geheel uit zijn initiatief was vorig jaar de ‘babbelbox’ bij Zorgcentrum De Hoogt i.v.m. de coronacrisis.

Naar aanleiding van al het voorgenoemde, namen wij graag het initiatief om voor Jos een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen als blijk van waardering voor het vele werk wat hij voor onze vereniging en de samenleving doet. Met maar liefst 12 ondersteunende brieven met waarderende woorden voor Jos, zeggen we ….. “Missie geslaagd”. Van harte gefeliciteerd Jos! Wel verdiend!

Koninklijke Onderscheiding voor Kees Roovers.

Maandag 26 april was burgemeester Joerie Minses te gast bij Kees Roovers om een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. Stichting ERBIJ deed de voordracht om dit voor elkaar te krijgen als waardering voor het vele vrijwilligerswerk voor de Stichting.  Als je dan de naam “Kees Roovers” hoort, denk je “Dat moet lukken voor Kees”. En het is gelukt. Omdat Kees van jongs af aan bij Vlijt en Volharding lid is en ook daar een bijzonder gewaardeerd lid is, werd door Stichting ERBIJ gevraagd om de aanvraag voor de onderscheiding te ondersteunen. Wij hebben met Vlijt en Volharding dit mooie initiatief van harte ondersteund.

Uit de ondersteunende brief van V.&.V. delen wij graag met iedereen onze argumenten om voor Kees een bijzondere waardering te regelen in de vorm van een Koninklijke Onderscheiding.

Kees is al 55 jaar trouw lid van onze muziekvereniging V.&.V. Gestart bij de drumband en tot op heden ten dage muzikant in de harmonie. Maar………. Kees is hoofdzakelijk verenigingsman. Spelen in het orkest en dan…………….. gezellig afsluiten met een drankje en een babbeltje. ( Dat mist hij in deze coronatijd nog het meest!)
Kees is ook een zeer gewaardeerd lid bij Blaaskapel “De Borrelnoten”, een gezellige muziekgroep waar hij enorm veel plezier aan beleefd.

Een vereniging is voor Kees meer dan alleen muziek maken! Het sociale contact met andere mensen staat bij hem hoog in het vaandel. Hij is een belangstellende persoon bij de vereniging naar andere leden toe. Goede omgang met iedereen en automatisch contact met alle leeftijden.

Altijd actief als muzikant maar vooral ook als er extra handen nodig zijn bij acties of speciale optredens. Technisch inzicht bij het organiseren van speciale voorstellingen als het om de logistieke invulling gaat. Zaken goed overwegen alvorens oplossingen of raad te geven!

Naast Stichting ERBIJ zijn wij als Vlijt en Volharding ook trots dat Kees is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd Kees! Compliment aan Stichting ERBIJ om dit te regelen!

En zo………… hebben we opeens twee ‘koninklijke’ leden erbij in onze vereniging, dat is mooi!

Hanna geslaagd voor klarinet D-Recitalexamen

Met trots kunnen we melden dan Hanna Keustermans met glans is geslaagd voor haar D-Recitalexamen klarinet!
Als we weer fysiek elkaar kunnen ontmoeten en met Hanna een solowerk kunnen spelen
besteden we extra aandacht aan deze mooie gebeurtenis!

PROFICIAT HANNA!

En zeker ook een felicitatie aan Jacco!
Dank Jacco voor jouw geweldige inzet, telkens weer!♫♫

Struiven TV met Struiven van links naar rechts…….

Hebben we dit jaar GEEN Struivenconcert, jammer.
Maar het opleidingsorkest heeft weer haar best gedaan met een spetterende opname om toch online carnaval te vieren!
Dank je wel allemaal en dank aan Lars.
Geniet ervan en…….. denk de komende dagen aan Studio Struif!
Fijne ( thuis)-carnavalsdagen namens iedereen van V.&.V. maar in het bijzonder van deze musicerende jeugd (en iets ouderen) van onze vereniging!
Ga naar : https://youtu.be/IwSvARQPofs

Oud papier inzameling Vlijt en Volharding Alphen in 2021

Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen verzamelt ook in 2021 oud-papier in, in de bebouwde kom van Alphen. Elke 3de en 4de maandag van de maand het oud papier opgehaald. Route I en II rijden iedere 3de maandag van de maand en route III rijdt iedere 4de maandag van de maand. Bewoners in het buitengebied van Alphen, kunnen elke zaterdag oud-papier aanleveren evenals andere particulieren. Oud papier kan elke zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur aangeboden worden op het terrein van Roelama aan de St. Janstraat in Alphen m.u.v. zaterdag 25 dec 2021.
Voor bedrijven in Alphen gaat er wat veranderen m.b.t. het inzamelen van bedrijfs-oud-papier en karton. Zij zijn daarvan op de hoogte gebracht.

3de maandag van de maand:

Op de data: 18 jan.,15 febr.,15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 19 juli, 16 aug., 20 sept.,18 okt., 15 nov. en 20 dec. worden de routes I en II gereden.
Route I: Raadhuisstraat, Goedentijd, Bijsters, Borgerstede, Reitheining/Buskenakker, Goedentijd, Van Gaverenlaan, Nassauplantsoen, Walkvat, Beukenlaan, Eikenlaan, Sporkehout, Weegbree, Klaproos, Boskriek, Kastanjelaan, Sligtmaan, Touwerij, Gaanderij, Looiersboom, Lavengang, Van Leuvenlaan, Raadhuisstraat.

Route II:  Stationstraat, St. Janstraat tot Molenbaan, Engelbertstraat, Remijsenhof, Laan van Echternach, Liedekerkestraat, Laan van Tongerlo, Polanenstraat, Tempeliersdreef, Johannieterhof, Baronielaan, Duivenvoordestraat, Balijehof, Commanderiestraat, De Stanzerij

4de maandag van de maand:

Op de data: 25 jan., 22 febr., 22 maart, 26 april, Wo.26 mei, 28 juni, 26 juli, 23 aug., 27 sept., 25 okt., 22 nov. en 27 dec wordt route III gereden.
Route III:  Willibrordstraat, Heuvelstraat, Zandstraat, Zandheining, Molenstraat, Chaamseweg tot Steenveld, Molendries, Kerkakkers, Papenakker, Dorenbos, Haagstuk, Hofstade, Haverheining, Hoge Dries, Lindenakker, Weimortel, Hazenberg, Het Bunder, Korte Bedde, Lange Bedde, Gastelaar, Nieuwstraat, Baarleseweg tot Looiersweg

Vanaf 2021 wordt het oud papier en karton bij bedrijven rechtstreeks door Vissers Recycling B.V. opgehaald als zij zich hebben aangemeld. Aanmelden kan altijd alsnog. Informatie kan worden ingewonnen bij V.&.V. Vanaf nu zijn Looiersweg, Overweg, Belsebaan en Bielzenspoor niet  meer opgenomen in de maandagroute!

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd betreffende de inzameling oud papier in Alphen. Noteert u de data eventueel op kalender, in agenda, op telefoon, op computer of kijk op de afvalkalender van de gemeente.

Prijswinnaars geluksnummers bij donateursactie 2020  bekend

Maandagmiddag 28 december j.l. was de trekking van de geluksnummers behorende bij de donateursactie van Vlijt en Volharding Alphen. De hoofdprijs, de waarde-cheque van € 250 te besteden bij PLUS Van Eekelen, ging naar Fam. v.d. Berg – Looper, Baarleseweg 6, Alphen. Van harte gefeliciteerd! Waardebonnen, beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers vonden ook hun weg naar donateurs die meededen met de actie 2020! Allen van harte gefeliciteerd. De winnaars kregen hun prijs inmiddels thuis afgeleverd. Maandag 4 januari j.l. werd de hoofdprijs uitgereikt bij Plus Van Eekelen.

Deze ondernemers maakten dit jaar ons prijzenpakket bij de donateursactie 2020 mogelijk! Onze hartelijke dank daarvoor.

PLUS Van Eekelen
Moon’s & Meis
Brabants Eethuys express
Streektheater Den Heuvel
De Kloostertuin
Bunga Melati

Trekkingsuitslag Grote Clubactie bekend!

Op woensdag 8 dec. j.l. vond de trekking van de Grote Clubactie 2020 plaats. De trekkingsuitslag is bekend! De jeugd van V.&.V. heeft Grote Clubactie-loten verkocht. Een goede loterij voor lotenkopers om mooie prijzen te winnen maar ook succesvol voor verenigingen. 80% van de lotprijs gaat rechtstreeks naar de vereniging. Vanaf nu kunnen kopers via lotchecker hun lotnummer(s) checken. Klik op deze link om naar de lotchecker te gaan. Succes! https://lotchecker.clubactie.nl/

Vlijt en Volharding Alphen blij verrast!

RaboClubSupport 2020

Dinsdag 10 november j.l. bericht gehad van Rabobank de Zuidelijke Baronie (RdZB). De Rabo ClubSupport actie 2020 bracht voor Vlijt en Volharding € 610,49  op! Een mooi resultaat! In oktober j.l. konden leden van de RdZB hun stem uitbrengen op hun favoriete buurt, vereniging, club. Naar rato keert de RdZB een sponsorbedrag uit. Dit jaar vanwege de coronaperikelen niet bekend gemaakt en uitgereikt tijdens een gezellige bijeenkomst. Dat zo’n bericht per post binnenkomt is toch ook een leuke verrassing! Dank je wel aan Rabobank de Zuidelijke Baronie en alle ledenstemmers die een of twee stem(men) aan V&V gaven!
DANK JE WEL namens bestuur en leden van Vlijt & Volharding Alphen.

Semi muzikale activiteit in coronatijd!

 Geen repetitie voor muzikanten van Vlijt en Volharding Alphen i.v.m. de coronamaatregelen maar dan,……….. staan er altijd mensen op die iets willen organiseren. In het voorjaar waren Mieke en Joost de gangmakers met een online muziekquiz. Nu verzorgden Joline en Hanna een online–bingo voor de jeugd van V.&.V. Onder de ‘normale’ repetitietijd deden jeugdleden afgelopen vrijdagavond 6 november mee aan de online-bingo. Toch samen met V.&.V. aan de gang!

Met gezellige muziek op de achtergrond kwamen langzaam de deelnemers binnengerold in het online gebeuren. Online, want helaas gaan de repetities van Bandtime en het opleidingsorkest tijdelijk niet door vanwege de coronapandemie. Rond de tijd van onze normaal gebruikelijke repetitie, is er vrijdagavond j.l. een bingoavond georganiseerd met een muzikaal tintje. De bingokaarten bestonden namelijk niet uit cijfers, nee! Iedere muzikant van de twee orkesten was te vinden op de kaarten. Een perfecte gelegenheid om spelenderwijs elkaar te leren kennen, van jong tot oud. Naast elkaar te leren kennen werd ook onze theoretische kennis getoetst, want van triolen gingen we naar de mollen en weer terug naar het coda-teken. Er werd ondertussen gezellig met elkaar gekletst en er werd ook fanatiek meegedaan. Er waren uiteraard ook prijzen te winnen. Rens van Hal won maar liefst twee keer, met zijn eerste rij en met twee volle rijen in totaal! Jaloezie heerste er binnen de groep en er werd nog gespeculeerd over een valse bingo. Een valse bingo? Dat wilde niemand natuurlijk hebben. Als straf zou je dan de eerstvolgende repetitie als dirigent het orkest moeten begeleiden met een muzieknummer! Gelukkig was dit niet het geval. Uiteindelijk ging de hoofdprijs naar maar liefst twee deelnemers: Nikki Verhoeven en Djuri den Tuinder. Met trots hebben zij als prijs het enige echte bingospel mogen ontvangen. Nu hopen dat zij het stokje van Hanna en Joline over nemen en de volgende bingoavond gaan organiseren. Maar deze ronde was zeer geslaagd!

Namens V&V Joline

Donateur actie 2020 Vlijt en Volharding Alphen!

Win de hoofdprijs: €250 boodschappencheque Plus Van Eekelen.

Elk postadres in Alphen kreeg of krijgt nog een envelop van onze vereniging in de brievenbus. Onze jaarlijkse donateur actie van Vlijt en Volharding Alphen is gestart. Gestart bij het Promotieconcert van onze jeugd 25 oktober j.l. In de envelop een flyer en brief over de donateur-actie 2020.  De flyer is een ontwerp van Van Boxtel Reclame waarvoor onze hartelijke dank! Wij hopen dat u de moeite neemt om flyer en brief goed te bekijken én actie onderneemt. Daarbij het vriendelijke verzoek een “jaarlijkse” donatie aan onze vereniging te doen. Doet u dat ook? Dan steunt u V.&.V. enorm én bent u verzekerd van één of meerdere geluksnummers waarmee u kans maakt op de hoofdprijs van onze donateuractie:

Boodschappencheque t.w.v. € 250 te besteden bij PLUS van Eekelen in Alphen.

1 geluksnummer per € 5,00 donatie!

Ook hebben we andere leuke waardebonnen van plaatselijke ondernemers! Mocht u de envelop met donateursflyer en – brief  niet ontvangen hebben en wilt een donatie doen én meedoen met onze geluksnummeractie, dan kunt u toch een bedrag overmaken. Ook als u buiten Alphen woont en V.&.V. gezien hebt op de livestream vorige week, of als u ons kent van andere acties of uitvoeringen.  Wij vragen u beleefd het donatiebedrag over te maken op NL85 RABO 0102 3066 56 t.n.v. Vlijt en Volharding Alphen m.v.v. uw naam, adres en “donatie 2020”. Wanneer u uw donatie  vóór 1 december 2020 regelt, doet u automatisch mee met de geluksnummeractie. Wij bevelen de Donateursactie van harte aan. Dank je wel!

Promotieconcert Bandtime en Opleidingsorkest V.&.V. Alphen Succesvol!

In coronatijd muziek naar het publiek!

Het Promotieconcert van Bandtime en Opleidingsorkest V.&.V. zondag 25 okt. j.l. was een groot succes! De muzikanten van Bandtime en het Opleidingsorkest van V.&.V. Alphen keken er naar uit om weer eens een optreden ‘voor publiek’ te verzorgen. Dat was lang geleden! Ja, in januari 2020 was dat de laatste keer! Spelen voor live publiek was niet mogelijk maar met een livestreamuitzending speelden zij wel voor ‘publiek op afstand’! En dat is een succes geworden, zowel voor dirigent en muzikanten als voor de kijkers/luisteraars.

 De livestreamuitzending werd mogelijk gemaakt door Plus Van Eekelen Alphen, Harold Spijkers Video- en digitale Producties en Jos Roovers als geluidstechnicus. Dank aan deze mensen want het is  een perfecte uitvoering geworden. Alles klopte zondagmiddag j.l. De leden van Bandtime en Opleidingsorkest waren allemaal aanwezig en hadden er zin in. Het aantal toegestane aanwezigen in coronatijd klopte, de techniek werkte perfect. Heeft u de uitzending gemist, jammer, maar gelukkig is die nog te volgen via https://youtu.be/jhBZutXpUog
In een ontspannen, leuke sfeer speelden de muzikanten hun muziek. De muziekstukken werden aangekondigd door de leden zelf waarbij dirigent Djuri met microfoon op stok, rond liep als een echte verslaggever in coronatijd! Voor Lize en Jeshe was het hun eerste optreden in Bandtime. Zij deden het goed en genoten ervan!

Terwijl de uitzending liep, kwamen er al vele positieve reacties binnen via Youtube en FB. Leuk en fijn te lezen dat het publiek genoot van de goede muziek en goede beeldregistratie en geluid! Bravo!

Dirigent Djuri dankte de mensen die dit alles mogelijk maakten en kondigde aan dat dit promotieconcert het startsein was voor de jaarlijkse donateursactie van V.&.V. Van harte aanbevolen. Zeker ook omdat u zelf als donateur kans maakt op leuke prijzen met als hoofdprijs een boodschappencheque van € 250 te besteden bij Plus Van Eekelen. Rond 15.00 uur werd alles weer netjes opgeruimd en ging ieder tevreden en voldaan huiswaarts. Samen muziek maken is leuk, samen muziek maken voor publiek op afstand is leuk maar,……….. wanner mogen we u weer live ontvangen? We kijken er naar uit!

Vlijt en Volharding presenteert zich in coronatijd!

Een ‘corona-proof’ Promotieconcert door Bandtime en het Opleidingsorkest van Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen o.l.v. Djuri den Tuinder. Een Promotieconcert onder het motto:

 “Als het publiek niet naar ons kan komen, komen wij naar het publiek”

Maar dan mag er geen publiek bij in de zaal. Om dat op te lossen kwam het idee om het concert dan via livestream uit te zenden en alle muziekliefhebbers de kans te geven toch “bij het concert te zijn”. Plusmarkt Van Eekelen Alphen maakt het financieel mogelijk dat dit concert via live stream uitzending bij u komt!  Dit i.s.m. Harold Spijkers Video- en digitale producties. Een uitvoering aangeboden door Plusmarkt Van Eekelen Alphen aan hun klantenkring, muziekliefhebbers en aan donateurs van Vlijt en Volharding.
De uitzending is zondagmiddag 25 oktober om 14.00 uur. Te volgen via de link https://youtu.be/jhBZutXpUog

25 oktober is ook de start van onze donateursactieperiode 2020. Daarover meer informatie in bijgaande pagina-advertentie in Ons Weekblad  week 42, 18 oktober van Plus Van Eekelen Alphen. Dank voor deze pagina-advertentie aan: Plus Van Eekelen Alphen, Uitgeverij Em. de Jong, Van Boxtel Reclame en Harold Spijkers Video-en digitale producties.

Verkoop Grote Clubactie loten door onze jeugd vanaf 19 september

Op zaterdag 19 september 2020 gaat de Grote Clubactie van start. Ook de jeugdleden van onze muziekvereniging Vlijt & Volharding Alphen doen dit jaar (weer) mee aan deze actie. De leden zullen vanaf 19 september a.s. zelfstandig, volgens de R.I.V.M. richtlijnen loten gaan verkopen. Een clubactie-lot koopt u bij onze leden voor de prijs van € 3,00 per stuk. Maar liefst 80% van de verkoopprijs gaat direct naar de muziekvereniging. We kunnen dit geld goed gebruiken voor o.a. het onderhoud van onze instrumenten en de opleidingskosten van onze muzikanten. Met een lot kunnen de kopers leuke prijzen winnen; De hoofdprijs is namelijk € 100.000,00 maar je kunt ook een Seat Mini electric, een Matra-bike, diverse reischeques en cadeaubonnen winnen.
Op woensdag 9 december 2020 vindt de trekking plaats. Vanaf 10 december 2020 kunt u via de website www.clubactie.nl  controleren of er een prijs op uw lot is gevallen. Steun onze verenging door het kopen van een Grote clubactie lot! Onze jeugdleden staan al klaar om op pad te gaan. Wilt u zeker zijn van een lot, stuur dan een mailtje naar groteclubactie@vlijtenvolhardingalphen.nl  Wij zorgen er dan voor dat het lot bij u bezorgd wordt.
Werkgroep Grote Clubactie muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen

Vlijt en Volharding Alphen start weer op!

 Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen neemt de muzikale draad weer op! We startten afgelopen vrijdag 21 aug. met de repetities van de harmonie. Maandag 24 aug. startten de majorettes, woensdag 26 aug. de slagwerkers. Vrijdag 28 aug. is de eerste repetitie na de zomervakantie voor Bandtime en opleidingsorkest. Alle repetities nog steeds met alle maatregelen om ‘corona-proof’ samen te komen om te twirlen, dansen en muziek te maken.

Om alles in goede banen te leiden bij de repetities, is er een actieplan opgesteld. Daarin staan de regels waaraan iedereen zich moet houden m.b.t. een protocol met de KNMO richtlijnen. We houden ons aan de regels van het RIVM. We vragen dat ook aan onze leden. Voor de zomervakantie hebben we er al ervaring mee opgedaan en alle repetities zijn toen goed verlopen!  Wij rekenen erop dat we nu ook weer ‘corona-proof’ kunnen starten.

Helaas heeft de hele toestand wel veel impact, ook bij onze vereniging. Het naar buiten treden met show, concerten, optredens is (bijna) niet mogelijk als we aan alle corona-voorwaarden moeten voldoen. Al zeker zijn openbare binnen-optredens momenteel  onmogelijk. En vanaf wanneer zal dat weer wel mogen en kunnen??? Het blijft voorlopig repeteren, samen show en muziek maken bij de repetities.

Als eerste optreden na de zomervakantie staat meestal het kermismatinee op het programma. Hoe dat dit jaar zal gaan verlopen is nog een grote vraag. We wachten nog af, maar broeden al wel op een alternatief!
Een andere activiteit is altijd de verkoop van Grote Clubactieloten door leden van onze jeugdafdelingen. Zaterdag 19 september a.s. is de start van de verkoop. Afgelopen jaren was dat een leuke gezamenlijke jeugdactiviteit maar dat gaat in dit corona-jaar niet in die vorm lukken.  Niet in groepjes huis-aan-huis. Jammer want het was altijd gezellig en succesvol! De werkgroep Grote Clubactie werkt aan een alternatief. Dus u hoort er nog wél van!

Wat gelukkig wel ‘normaal’ doorgaat zijn:  de inzameling oud-papier, verzamelen vlooienmarkt artikelen en inzamelen oude metalen. Dat gaat elke maand en elk weekend gestaag verder!

The Olympic Hero
https://youtu.be/t7Jv9cc2hAc

Vlijt en Volharding in coronatijd: In coronatijd 2020 hebben leerlingen en muzikanten van bandtime en opleidingsorkest niet stil gezeten. Met vlijt en volharding hebben zij alleen en toch samen The Olympic Hero ingestudeerd en uitgevoerd. Alles op afstand en toch samen gebracht! Gemaakt door Lars en Joline! Leuk dat we nu 12 juni a.s. onze regulier repetities weer ( in aangepaste vorm) kunnen hervatten. Kunnen we het werk samen live spelen! Hoera!

Signaal Taptoe in Alphen bij de Nationale Dodenherdenking.

Er is een landelijke oproep gedaan om maandagvond 4 mei a.s. bij de Nationale Dodenherdenking het  Signaal Taptoe te willen spelen bij de viering van ‘75 jaar bevrijding’. Op een bijzondere manier dit jaar vanwege de coronacrisis. Mede op verzoek van de gemeente doen trompettisten van |Vlijt en Volharding Alphen mee met het landelijk initiatief om op locatie aandacht te vragen voor de Nationale Dodenherdenking.

Hieronder staan de locaties vermeld waar een trompetist van V.&.V. het Signaal Taptoe zal spelen om 19.58 uur op 4 mei 2020. Niet om mensen hierheen te trekken ( blijf thuis!) maar om aan te geven wat er te horen is op dat moment en waarom. Locaties: Bordes bij het gemeentekantoor, Renesplein, hoek Papenakker/Dorenbos, hoek Beukenlaan/Walkvat, Kiosk op Binckplein
Maandagavond 4 mei 2020  19.58 uur spelen Signaal Taptoe ; Nationale Dodenherdenking 2020 75 jaar Bevrijding.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep