Nieuws2019-06-08T23:17:13+00:00

Agenda

 
21/06/2019
19:00 - 20:00
Intocht Alphense Avondvierdaagse: gehele vereniging
21/06/2019
20:00 - 21:00
Serenade Jan en Corrie Horevoorts 50 jarig huwelijk
23/06/2019
14:00 - 16:00
Concert Vlijt en Volharding met Kon. Harm. Volksvlijt en Volksvermaak Waspik in Alphen
Agenda overzicht

Fietsen met Vlijt en Volharding Alphen
Muzikale fietstocht zaterdag 29 juni a.s.

Onze opleiding van V.&.V. bestaat 50 jaar en daarom een speciale voorspeel-middag op locaties! Net als we dat deden in 2016 bij het 125 jarig bestaan van V.&.V. U kunt zich nu aanmelden voor deze muzikale fietstocht op: opleiding@vlijtenvolhardingalphen.nl  Wij willen graag weten hoeveel mensen er mee fietsen deze dag zodat we op iedere locatie waar muziek of show wordt gepresenteerd, u iets lekkers kunnen aanbieden. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage van €2,50 p.p. (kinderen onder de twee jaar gratis).

 

We starten op zaterdag 9 juli om 13.00 uur op het Binckplein bij de kiosk. Hier kunt u betalen (graag gepast betalen, u kunt niet pinnen). Vanaf hier wordt u naar uw eerste locatie verwezen en u ontvangt de routebeschrijving voor de rest van de middag. (u kunt nog als uiterste inschrijven op 29 juni om 12.45 uur)

U hoort en ziet onze jeugdleden om 14.00, 15.00 en 16.00 uur in groepjes verdeeld steeds op een andere locatie. U fietst na het optreden naar de volgende locatie. Om 16.30 uur is de middag voor u afgelopen en hebben de jeugdleden nog een gezellig samenzijn. U heeft dan een lekker stukje gefietst en genoten van het enthousiasme van onze jeugdtalenten en zij waren blij met uw aanwezigheid want zij repeteren toch ook om te mogen spelen voor publiek.

 

Meld u snel aan, we hopen op uw aanwezigheid!Geert-Jan 12,5 jaar dirigent bij de Slagwerkers
van Muziekvereniging Vlijt & Volharding Alphen.

Op donderdag 16 mei jl. regende het felicitaties in de app-groep van Slagtime en de slagwerkgroep.
Geert-Jan was die dag 12,5 jaar dirigent van onze slagwerkers.
Dit jubileum konden wij als werkgroep natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.
Dus verraste wij Geert-Jan tussen de repetities van Slagtime en de Slagwerkgroep door met een welverdiend feestje.
En verrast was hij zeker.
“Normaal zie ik zoiets wel aankomen.”, vertelt hij ons.
“Maar dit dus echt niet.”
Namens de werkgroep genoten we van een heerlijke Tompoes.
Geert-Jan van harte proficiat met deze mijlpaal.

Koningsdag met Vlijt en Volharding Alphen.

Zaterdagochtend 27 april  gingen in Alphen de majorettes, slagwerkgroep en harmonie voorop bij de optocht van versierde fietsjes t.g.v. Koningsdag. Gelukkig was het net even mooi weer! Bij terugkomst werd in CC Den Heuvel nog een kort optreden verzorgd door de harmonie en majorettes. Gezellig druk was het daarbinnen. De serenade werd afgesloten met het spelen van het Nederlands Volkslied!


TUIN-CONCERT bij De Kloostertuin succesvol!

Slagtime en Slagwerkgroep Vlijt en Volharding Alphen.

Zondagmiddag 14 april werd er een gezellig tuinconcert bij De Kloostertuin uitgevoerd door Slagtime en Slagwerkgroep van V.&.V. o.l.v. Geert-Jan van Hest. Ondanks het koude windje was het goed vertoeven op het Tuinterras van De Kloostertuin met een zonnetje, dekentje, verwarming en een drankje! Maar goed vertoeven was het zeker vanwege het optreden van Slagtime en Slagwerkgroep. Spontaan, gewoon, eerlijk, ontspannen en ook kundig! Zoals Geert-Jan vertelde pikken de slagwerkers alles snel op bij repetities en heel belangrijk een aanwezigheidsscore van 95%. Dan kan er wat geleerd en gepresteerd worden door deze jonge muzikanten tussen de 6 en 17 jaar! Bravo voor de muzikanten, Geert-Jan en de werkgroep!  Dank aan Irma e.a. van De Kloostertuin voor de fijne ontvangst met een lekker hapje en drankje voor de muzikanten!


Concert-uitvoering zondag 7 april in CC Den Heuvel

Harmonie Vlijt en Volharding ontvangt Concertharmonie Roosendaal  

Wilt u rustig naar een mooi concert luisteren uitgevoerd door 2 harmonieën, dan moet u zondag 7 april in Alphen zijn.
Harmonie Vlijt en Volharding Alphen ontvangt Concertharmonie Roosendaal  en verzorgen samen een muzikaal programma.
Beide verenigingen laten hun beste klanken horen en van de muziek die gespeeld gaat worden kan elke muziekliefhebber genieten!

Noteer in uw agenda en kom kijken en luisteren:
Wat: Concertmiddag Harmonie V.&.V.  i.s.m. Concertharmonie Roosendaal
Wanneer: Zondag 7 april a.s.
Plaats: C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen.
Tijd:  14.00 uur; Zaal open 13.45 uur. 

Alle muziekliefhebbers van harte uitgenodigd!

Jeugdfonds Sport en Cultuur ook in Alphen-Chaam 

Vanmiddag, dinsdag 26 februari, mochten 6 leerlingen van V.&.V. ( en Jenny, leraar trompet) een presentatie verzorgen bij de kick off van deelname aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur door de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. In CC Den Heuvel. Fleur Huijben , Fleur de Vuijst, Nathalya Jansen, Rens en Lieke van Hal, Jasper Lanslots en Jenny speelde allemaal een muziekstuk(je) als solist of duo bij deze gelegenheid. Zij kregen veel complimenten van de aanwezigen. Hun optredens werden figuurlijk en letterlijk gewaardeerd met een mooie waardebon en enkele presentjes! Dank je wel aan de deelnemers en de organisatie. Muziek, dans sport,….. voor ALLE kinderen bereikbaar dankzij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. 

Opening Carnavalsavond Stichting ERBIJ

Wij waren er weer bij!
Al zo lang als het carnavalsfeest van Sticht. ERBIJ gevierd wordt, mogen de slagwerkgroep en majorettes van Vlijt en  Volharding de feestavond openen.
Het was weer een sfeervolle start van de carnavalsavond.
Later werd de muziek ook nog verzorgd door De Borrelnoten en vaste DJ Johan den Draaier.
Wellicht weer tot volgend jaar! Alaaf!

Workshop majorettes op de Willibrordusschool

Afgelopen vrijdag een leuke workshop majorettes gegeven aan de groepen 2, 3 en 4.
De instructrices deden hun best om de jeugd warm te krijgen mee te gaan doen bij onze vereniging.

Vanaf maandag 21 januari start ons 6 weken project met aansluitend een optreden op het Struivenconcert.
De aangemelde kinderen studeren een leuk dansje in op muziek en voeren dat uit bij het 10de Struivenconcert op vrijdag 1 maart a.s.

Daarna kunnen zij beslissen of zij doorgaan bij onze groep majorettes om naast de dans ook oefeningen met de baton ( de majorette-stok) in te studeren.

Aanmelden kan nog steeds. Ook voor groep 1 leerlingen.
Doe gezellig met ons mee! De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Gegevens staan op de brief die de betreffende leerlingen hebben gekregen!

Jubileumjaar “muziekopleiding bij Vlijt en Volharding” goed ingezet! 

Zaterdagavond 19 januari een leuk Nieuwjaarsconcert verzorgd met de jeugd van onze vereniging.
Alle disciplines waren present. De tribune van CC Den Heuvel was uitgezet en zat bijna helemaal vol.
Leuk dat er zoveel belangstelling is voor onze jeugd bij V.&.V.
Het publiek kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld door
Bandtime, Slagtime, opleidingsorkest, majorettes, slagwerkgroep en muziek-leerlingen.
Allemaal enthousiast met enthousiaste dirigenten, instructrices en leraren!
Dat is fijn werken!
Als de fotosessie van Andy binnen is, laten wij u mee genieten!
Fotoreportages van activiteiten zijn altijd te vinden op
www.vlijtenvolhardingalphen.nl
bij hete kopje ‘foto’s’
50 jaar georganiseerde muziekopleiding bij onze vereniging vieren we in 2019 en dat is goed ingezet afgelopen zaterdag.
Gedurende dit jaar hoort u er nog meer van!

50 jaar jeugd-muziekopleiding bij Vlijt en Volharding Alphen

Start Jeugdharmonie V.&.V. 1969

In 2019 start Vlijt en Volharding met een ‘Nieuwjaarsconcert in een nieuwe jasje’. 50 jaar geleden , in 1969, startte V.&.V. met een georganiseerde, groepsgewijze opleiding van jeugdmuzikanten in de vorm van de Jeugdharmonie. De verdere ontwikkeling staat vermeld in het boek ‘Harmonie Vlijt en Volharding Alphen 100 jaar een Klasse Apart 1891-1991”. Daaruit zullen wij in de komende periode enkele passages aan u voorleggen ter informatie van de opleiding van muzikanten in Alphen, tot op de dag van vandaag, in eigen hand van de vereniging!

Om de jeugd dit jaar extra in de picture te zetten, starten we zaterdag 19 januari a.s. met een Nieuwjaarsconcert, helemaal verzorgd door alle jeugdleden van Vlijt en Volharding! Alle onderdelen komen aan bod; Slagtime , slagwerkgroep, Bandtime, opleidingsorkest, majorettes en muziekleerlingen.

Een terugblik:

Uit het boek: ‘Harmonie Vlijt en Volharding Alphen 100 jaar een Klasse Apart 1891-1991”; onderzoek voor de inhoud van het boek was van J.C. Backx. De tekst van D.M.W. de Vet. Het boek werd uitgegeven bij het 100 jarig bestaan van V.&.V.

In 1969 is de jeugdharmonie van Vlijt en volharding opgericht. Het bestuur wilde de Alphense jeugd een kans geven om op een prettige manier een instrument te leren bespelen. Tegelijkertijd werd, zo was de bedoeling, de aanwas van jonge leden bij de harmonie gewaarborgd.

Op 9 november begon Geert van den Braak met een groep van 25 jongens en meisjes in de Norbertusschool aan de eerste muziekles. De meeste kinderen konden nog geen noot lezen, dus Geert moest met hen vanaf het nulpunt beginnen. Hoewel de kinderen in het begin nog geen muziekinstrument bespeelden, begin het bestuur meteen met het verzamelen van instrumenten. Dit was een probleem; waar haal je in korte tijd 25 muziekinstrumenten vandaan? O allerlei manieren, o.a. door instrumenten tel enen van de Xaverianen uit Turnhout, St. Remi uit Baarle-Nassau, wist het bestuur de benodigde instrumenten bij elkaar te krijgen. Nog voor het einde van het jaar waren de muzikantjes voorzien van een muziekinstrument. De praktijk repetities van de jeugdharmomie konden beginnen. Tegelijkertijd kregen de leerlingen individueel praktijklessen verzorgd door verschillende leden van het seniorenkorps. De lessen waren op zondagochtend in de Norbertusschool. In een zeer korte tijd wist Geert van den Braak de leerlingen zover te krijgen dat ze gezamenlijk een aantal stukjes konden spoelen.

De Norbertusschool als repetitieruimte was slechts een tijdelijke oplossing dus het bestuur moest al snel weer op zoek naar  een nieuw repetitielokaal. Men wilde kinderen niet bij Den Brouwer onderbrengen. Het aanbod van Johan Vaarten kwam als een geschenk uit de hemel. Hij bood de kantine van de Centrale Stanzerij in de Raadhuisstraat aan als repetitieruimte voor het jeugdorkest.
Op 30 augustus 1970  gaf de jeugdharmonie haar eerste concertje op het festival ter gelegenheid van de Alphense Torenfeesten. Al snel volgden meer optredens en steeds was het publiek dol enthousiast over de verrichtingen van de jeugd.  Op 13 maart 1971, pas een klein anderhalf jaar na de oprichting, gaven de jeugdige muzikanten hun eerste buitenlandse optreden bij de Xaverianen in Turnhout. 

Dit is in het kort de start van de opleiding van jeugdmuzikanten in verenigingsverband bij V.&.V. Alphen.  Volgende keer meer!  Noteer in uw agenda: zaterdag 19 januari a.s. Nieuwjaarsconcert, helemaal verzorgd door alle jeugdleden van Vlijt en Volharding! Alle onderdelen komen aan bod; Slagtime , slagwerkgroep, Bandtime, opleidingsoprkest, majorettes en muziekleerlingen. Plaats: C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen. Tijd 19.00 -21.00 uur; Zaal open 18.45 uur.

Namens V.&.V.JM

50 jaar jeugd-muziekopleiding bij Vlijt en Volharding Alphen

Deel 2:Van Jeugdharmonie naar opleidingsorkest

In 2019 start Vlijt en Volharding met een ‘Nieuwjaarsconcert in een nieuwe jasje’. 50 jaar geleden , in 1969, startte V.&.V. met een georganiseerde, groepsgewijze opleiding van jeugdmuzikanten in de vorm van de Jeugdharmonie. De verdere ontwikkeling staat vermeld in het boek ‘Harmonie Vlijt en Volharding Alphen 100 jaar een Klasse Apart 1891-1991”. Daaruit hebben wij in de vorige uitgave van Ons Weekblad de start aan u voorgelegd van de opleiding van muzikanten in Alphen. Deel 2 met leuke informatie:

Jeugdharmonie1969:

Na een paar jaar (1972—73) was de jeugdharmonie uitgegroeid tot veertig leden; er moest zelfs een ledenstop ingevoerd worden omdat de grote stroom aanmeldingen niet te verwerken was. De jeugdharmonie werd meer en meer een volwaardige harmonie en verdiende uniformpjes. Met een enveloppenactie onder de gulle Alphense bevolking werd het geld bijeengebracht voor uniformen voor de drumband, majorettes en jeugdharmonie. Zij presenteerden zich op 17 februari 1973.

Het bestuur had veel werk met deze onderdelen bij de vereniging. De oplossing om alles goed te kunnen blijven regelen werd gevonden in de oprichting van een aantal oudercomités. Ook de jeugdharmonie kreeg eenoudercomité dat het orkest begeleidde bij repetities, optredens en zorgden voor alle benodigdheden voor deze groep. Jacques Vloet die in het bestuur was gekomen van V.&.V. werd de contactpersoon van de jeugdharmonie. Zijn hele bestuurs-carrière heeft hij zich voortreffelijk ingezet om samen met het oudercomité de jeugdharmonie nog verder te brengen dan ze al stonden. Samen met dirigent Geert van den Braak en Jacques v.d. Vloet als extra motor behaalde de jeugdharmonie mooie resultaten en hadden zij leuke optredens. Uitstapje naar Kröv in Duitsland in 1974 is een onvergetelijk optreden voor iedereen. In de jaren die volgden presteerde de jeugdharmonie zo goed bij concoursen dat zij promoveerde van de 4de tot aan de 2de afdeling. In 2 jaar werden zij ook Brabants Kampioen! Al met al was het jeugdkorps een orkest om trots op te zijn; een groep met (zeer) jeugdige muzikanten die heel hard werkten! Toch functioneerde ook de jeugdharmonie  (net als de drumband) niet helemaal volgens het oorspronkelijke idee; het klaarstomen van muzikanten voor het seniorenkorps. Enerzijds vertrokken er jeugdleden voordat de overstap zover was. Anderzijds was de ‘crisis’ van 1980 een oorzaak dat de doorstroming stagneerde.  Leden van de seniorenharmonie vonden dat de leden door moesten stromen. Leden van de jeugdharmonie die hun groep niet zo maar op wilde geven gaven ‘tegengas’. De jeugdharmonie bestond bij de gratie van een groep van zo’n twaalf leden die vanaf het begin de harde kern van het orkest vormden. De leden van deze groep trokken ook buiten het orkest om, veel met elkaar op; het was een echte vriendenclub. Het was vooral deze groep die de jeugdharmonie niet wilde opgeven om helemaal over te schakelen naar het seniorenorkest.  Zij hadden, begrijpelijk, meer binding met het jeugdorkest. De kwestie in is een extra ledenvergadering van 2 juni 1980 naar tevredenheid van iedereen opgelost. De jeugdharmonie bleef zelfstandig optreden naar het seniorenkorps.

Opleidingsorkest:

Begin jaren ’80 veranderde toch het een en ander. Er kwamen dirigentenwisselingen en met de komst van Jean Pennings rond 1985, als dirigent voor het seniorenkorps, veranderde de opzet van het opleiden van leerlingen. Jean Pennings ging zelf een opleidingsorkest leiden. De individuele opleidingen werden vanaf nu verzorgd door gediplomeerde muziekleraren. Het onderwijs werd ook minder vrijblijvend; de leerlingen moesten hun A- en B diploma halen voordat ze in het seniorenkorps mochten meespelen. Verder konden de leerlingen ervaring opdoen in het opleidingsorkest om samen te musiceren. De overstap naar het seniorenkorps moest op deze manier soepeler verlopen. Door de muzieklessen heeft Vlijt en Volharding in Alphen de functie van muziekschool gekregen. Deze aanpak van individuele muzieklessen door docenten, samenspelen in groepjes , ensembles, en opleidingsorkest kennen we bij onze vereniging tot op de dag van vandaag.

En het werpt zijn vruchten af want op dit moment (2019) hebben we 33 leden in opleiding. Bij de komst van Caspar Versluis in 2011 als dirigent voor het seniorenorkest, besliste het bestuur met de werkgroep  opleiding dat het wellicht nog beter zou gaan met het opleidingsorkest als er een  speciale dirigent voor de opleiding bij zou komen. Iemand die zich helemaal voor deze groep kon inzetten. En dat werd Djuri den Tuinder! Hij weet tot op de dag van vandaag onze jeugdmuzikanten (en ouderen) zeer te motiveren! En zou zijn wij, de leden en Djuri zelf heel tevreden zoals het loopt bij V.&.V. Wij vertrouwen erop dat deze interne aanpak van opleiden ook in de komende jaren het peil van het opleidingsorkest én seniorenorkest verder zal doen stijgen. En de jeugd van Alphen ( e.o. intussen) heeft op deze manier een mooie gelegenheid om dichtbij huis goed en betaalbaar muziekonderwijs te volgen.

Kom luisteren en genieten zaterdag 19 januari a.s. bij Nieuwjaarsconcert, helemaal verzorgd door alle jeugdleden van Vlijt en Volharding! Alle onderdelen komen aan bod; Slagtime , slagwerkgroep, Bandtime, opleidingsoprkest, majorettes en muziekleerlingen. Plaats: C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen. Tijd 19.00 -21.00 uur; Zaal open 18.45 uur.

Drie jubilarissen bij V.&.V. Alphen

Vrijdagavond 21 december j.l. was de laatste harmonierepetitie van het jaar 2018. Zoals de laatste jaren de gewoonte, gebruiken we deze repetitie voor een kerst- of oudejaarsborrel als afsluiting van het jaar en uitreiken van een insigne en oorkonde vanwege hun aantal jaren lidmaatschap bij V.&.V. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de foyer van CC Den Heuvel met een hapje en een drankje.

Piet Baeten:
In 1978 kwam Piet als bestuurslid bij de vereniging. Bij het 25 jarig lidmaatschap kwam naar voren dat Piet rond de tijd van 1978 stopte met de bakkerij thuis en meer tijd kreeg voor bestuursfuncties. Eén ervan werd een functie in het bestuur van V.&.V. Na ongeveer 10 jaar werd hij voorzitter van de club en iedereen kent zijn gevleugelde uitspraak: “ Ik ben trots op jullie”. Piet was en is een verenigingsman en altijd zeer betrokken bij V.&.V. Hij volgde het hele reilen en zeilen binnen de vereniging en had ook oog en oor voor de individuele leden. En vooral ook dat laatste werd zeer gewaardeerd in jou Piet. Je bent iemand van compromissen sluiten, bruggen bouwen om gezamenlijk tot altijd de beste oplossingen te komen. “Er samen voor gaan” was ook een kenmerkende uitspraak van jou.  Altijd recht door zee! Je was er om leden te complimenteren, te troosten maar ook terecht te wijzen als dat nodig was. De handelsgeest in jouw kwam goed van pas bij aankoop van nieuwe instrumenten!  In eerdere toespraken is de sociale factor die jij bekleedde binnen de vereniging vaak genoemd. De ‘vader’ van V.&.V. , de spreker, de super kletser, de motor van de vereniging.  Zo a-muzikaal als hij was, zo groots was hij als voorzitter van V.&.V.

Op 27 februari 2005 bij de algemene ledenvergadering werd Piet benoemd tot ere-voorzitter. Later werd dit extra bevestigd met de uitreiking van de medaille van verdienste van de BBM.  Piet trad na ongeveer 27 jaar, terug als bestuurslid maar de naam ere-voorzitter blijft hij dragen!  Al die jaren heeft Philly ook alles van V.&.V. meegekregen. Alle ups; mooie, trotse herinneringen en ook zo wel eens de downs. Maar Piet mocht voor zijn V.&.V. gaan en daarvoor ook hartelijke dank aan jou Philly voor de tijd en energie die Piet aan ons mocht besteden. Altijd zit Vlijt en Volharding nog diep in Piet geworteld. We kunnen altijd een beroep op je doen als we hulp of raad nodig hebben. We zijn blij dat je er nu bent om je 40 jarig lidmaatschap bij V.&.V.  te vieren. Toen Jan je laatst zag en riep: “Piet, veertig jaar dit jaar hè” riep je zo spontaan terug “Ja dat weet ik!!” Dat is toch wel een bewijs dat je betrokkenheid er nog steeds is! Dank je wel. Wij waarderen je werk uit het verleden en nu, en hebben bij de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen de onderscheiding en oorkonde bij 40 jaar lidmaatschap aangevraagd en die ga ik nu aan je overhandigen! Proficiat en dank je wel.

Drie jubilarissen bij V.&.V. Alphen

Vrijdagavond 21 december j.l. was de laatste harmonierepetitie van het jaar 2018. Zoals de laatste jaren de gewoonte, gebruiken we deze repetitie voor een kerst- of oudejaarsborrel als afsluiting van het jaar en uitreiken van een insigne en oorkonde vanwege hun aantal jaren lidmaatschap bij V.&.V. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de foyer van CC Den Heuvel met een hapje en een drankje.

Martine van Tilborg – Zeckendorf
In de boeken bij V.&.V. staat 1978 als eerste jaar bij V.&.V. maar……….. In 1974 ging je met onze vereniging mee met een meerdaags uitstapje naar Kröv in Duitsland. Tijdens ons afsluitend optreden in Kröv kreeg de hele vereniging een oranje lintje opgespeld door Martine want de WK-voetbal-finale werd gespeeld: Duitsland –Nederland. Zo marcheerde we als Nederlandse vereniging door Kröv in Duitsland.  ‘Wie is die vrouw van die oranje-lintjes’, gonsde het door de hele vereniging. Nog jaren……. kenden we Martine als ‘de vrouw van de oranje-lintjes’. Martine bespeelde de saxofoon en kwam samen met Frans trouw vanuit Baarle-Nassau naar de repetities en optredens van V.&.V. Hun kinderen: Louis, Hetty en Tijn, stroomden ‘automatisch’ mee binnen bij V.&.V.  Martine was straight to the point, volgde de vereniging op haar eigen kritische manier, was vaak ( en is nog wel eens) impulsief in actie en reactie maar uiteindelijk altijd ten goede van de club. Later speelde Martine de bas mee bij het zwaar koper en toen dat fysiek wat ‘te zwaar’ werd stapte ze over naar het slagwerk. Intussen speelde Frans nog steeds op klarinet en Hetty op dwarsfluit en piccolo. Intussen heeft Martine de taak van Fons van Tilborg bij onze vlooienmarkt organisatie overgenomen. Ja, en dat is nou juist iets voor Martine! Eigen baas,  in eigen containers! Dit doen we zus en dat doen we zo! Toen de slagwerksectie weer een paar jeugdmuzikanten aantrok, zei Martine: ‘dan sta ik mijn plaats graag af aan de jeugd’. Maar ze heeft haar handen vol aan allerlei andere zaken waaronder ook V.&.V.  In de 40 jaren bij V.&.V. zagen we Martine vaak bij het organiseren van activiteiten; teeravonden, feesten, lid van de werkgroep opleiding geweest. Altijd klaarstaan voor V.&.V. En op dit moment draait zij als aspirant-bestuurslid mee in het bestuur. Frans, ook alle dank en lof voor jou om Martine de ruimte te geven zich zo voor onze vereniging in te zetten. Ook respect voor wat je zeker allemaal in die 40 jaar thuis besproken, gehoord en gedebatteerd hebt over V.&.V. Martine, voor jou als zeer gewaardeerd lid hebben wij het insigne en oorkonde 40 jaar lidmaatschap aangevraagd bij de BBM. We gaan dat nu graag aan je overhandigen! Proficiat en dank je wel.

Drie jubilarissen bij V.&.V. Alphen

Vrijdagavond 21 december j.l. was de laatste harmonierepetitie van het jaar 2018. Zoals de laatste jaren de gewoonte, gebruiken we deze repetitie voor een kerst- of oudejaarsborrel als afsluiting van het jaar en uitreiken van een insigne en oorkonde vanwege hun aantal jaren lidmaatschap bij V.&.V. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de foyer van CC Den Heuvel met een hapje en een drankje.

Carlijn Martens
Carlijn startte bij V.&.V. bij de majorettes. Dat was in 1993. Dat was de opstap naar 25 jaar lidmaatschap V.&.V.  De majorettes ruilde ze in voor een muzikale carrière.  Ze nam de trompet ter hand en die bespeelt zij nu nog.  Haar mam Mieke heeft een tijd in de harmonie meegespeeld  en haar zus bespeelde de dwarsfluit. Carlijn is een trouwe repetitie bezoeker. Alleen als het werk het vraagt moet ze verstek laten gaan maar komt dan toch regelmatig nog voor de ‘nazit’. Spelen op de trompet is fijn, maar de ‘nazit’ na de repetitie hoort ook bij Carlijn. Om vandaag hier aanwezig te zijn, in de drukke dagen voor Kerst, was nog even een toer om e.e.a. van het werk te verplaatsen. Maar ze is erbij!  Carlijn is naast het bespelen van de trompet ook nauw betrokken bij andere zaken binnen de vereniging. Ze zit regelmatig in een ad-hoc werkgroep voor een feestavond of Jeugd muziekweekend  Ze organiseert mee en geniet ervan. Meespelen met de Borrelnoten en plezier maken de club hoort ook bij haar muzikale bezigheden. Op dit moment woont Carlijn in het buitenland; Baarle-Hertog samen met Hans. Gelukkig niet zo ver van Alphen dus Hans, laat haar die vrijdagavonden maar lekker naar Alphen rijden.  Carlijn,  jij als trouw lid van V.&.V. verdient de onderscheiding en oorkonde van 25 jaar lidmaatschap en die hebben dan ook voor jou aangevraagd en reiken die nu aan je uit!
We hopen dat dit de opmaat is naar een blijvende band met V.&.V.!  Proficiat en dank je wel.

Slagtime en slagwerkgroep Vlijt en Volharding Alphen

Kerstconcertje 2018

Woensdag 19 december vulde de slagwerkgroep haar repetitie in met een Kerstconcertje. De laatste weken studeerde de groep een paar kerstliedjes in. De overige werkjes die gespeeld werden staan op het reguliere repertoire van Slagtime en de slagwerkgroep. Ongeveer 50 bezoekers kwamen er op af; ouders, gezinsleden, opa’s en oma’s én oud werkgroeplid Kees Laureijssen! Leuk!. Het tekent de betrokkenheid van al deze mensen bij hun kinderen die meespelen bij Vlijt en Volharding o.l.v. Geert-Jan van Hest. Het was een gezellige bijeenkomst mét Glühwein, een drankje en een lekkernijtje! Bravo en dank aan de werkgroep, de muzikanten van Slagtime/slagwerkgroep en alle bezoekers.

Grote Clubactie 2018 Vlijt en Volharding Alphen

Prijzen in de Grote Clubactie bij Vlijt en Volharding Alphen in 2018? Kijk allemaal uw loten na want het zou zo maar kunnen. Dit jaar hebben onze jeugdleden van Vlijt en Volharding in september 550 Grote Clubloten verkocht. Dank aan onze leden en dank aan Café-Zaal WELKOM voor de lekkere lunch die onze verkopers mochten gebruiken De trekking is inmiddels geweest en de winnende nummers zijn bekend.
Hoofdprijs € 100.000 is gevallen op lotnummer 4165184, 2de prijs Volkswagen up! 0487894, 3de prijs Reischeque Vacanceselect € 2500 lotnummer 4107693. Op www.clubactie.nl vindt u de totale uitslag.  Met de lotchecker weet u zo of u een prijs gewonnen heeft!
Iemand die een winnend lot heeft moet zelf initiatief nemen volgens de richtlijnen die op het lot vermeld staan. Wij wensen alle kopers succes bij het nakijken van de nummers. Wij danken namens onze vereniging alle deelnemers aan deze loterij 2018. Het grootste gedeelte van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de vereniging; dit jaar € 1260 ! Wij hopen dat u volgend jaar weer meewil doen via de jeugdleden van Vlijt en Volharding met de Grote Clubactie voor een nieuwe kans.

Karel en Lia 50 jarig huwelijksfeest; serenade V.&.V. hoort daarbij!

Karel kwam in 1988 bij de vereniging door bemiddeling van Piet Baeten. Hij  heeft als geen andere oog en oor voor wat er in een vereniging omgaat. Mede vanuit zijn ervaring bij de Struivenbakkers waar hij ook jaren actief was in het bestuur. Karel is een doener, dus praktische zaken in de vereniging waren en zijn in goede handen bij hem: oud-papier zaken, oude metalen, vervoer slagwerk, kleine reparaties, medeorganisatie vlooienmarkt, enzovoorts……

In 2011 ontving Karel een insigne van verdienste van de Brabantse Bond bij het stoppen met zijn bestuursfunctie. Dit als blijk van waardering voor al het werk dat hij verzette en nu nog steeds verzet. Maar stoppen met activiteiten deed Karel niet. In 2013 25 jaar lid van onze vereniging en nu nog  ELKE zaterdag opent hij de poort bij Roelama voor de papierdienst en vlooienmarkt containers. Hij is altijd op te roepen om vlooienmarkt spullen op te halen ,oude metalen op te halen etc….

Vandaag vieren we 50 jaar huwelijksfeest, dus er is ook een partner bij!: LIA! Al de tijd dat Karel actief was en is bij V.&.V.,  steunt zij Karel, is ook altijd bij activiteiten van de vereniging en volgt het allemaal.  Als Karel geen steun had gehad al die jaren van Lia, dan zou hij ons misschien al lang verlaten hebben. Lia ook voor jou dank voor alles wat je voor V.&.V. betekent en wij hopen vandaag met onze serenade hier een blijk van waardering over te brengen voor jullie beiden.

50 jaar getrouwd! Geniet ervan en wij wensen jullie samen nog vele, gezonde en gelukkige jaren.

School-muziek project ‘Ons Orkest ‘ V.&.V Alphen loopt

Deze weken krijgen de leerlingen van de groepen 5 van de Willibrordusschol in Alphen muziekles van leraren van Vlijt en Volharding. Zij oefenen op een muziekinstrument in verschillende groepjes. Jacco verzorgt de klarinetlessen, Gijs de trombones en baritons, Daniëlle de hoorns, Cathinca de dwarsfluiten, Jenny de trompetten en Mark de slagwerkers.  Op onze website vindt u een leuke foto serie van de leerlingen, actief oefenend op hun instrument naar keuze. Kijk verder op https://www.vlijtenvolhardingalphen.nl/fotos/

Leuke verrassing voor Vlijt en Volharding Alphen

Terwijl het bestuur in Alphen aan het overleggen was, wel of geen kermismatinee op zondag 23 september nam ik, Martine, in Baarle-Nassau namens Vlijt en Volharding Alphen een cheque in ontvangst van € 50,64 van de Bart en Katja de Bresser Jumbo Spaaractie. Dit onder het motto ‘elke euro telt bij ons’. Heel erg bedankt voor de financiële bijdrage voor muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen. In de muziekvereniging gaat zoveel geld om dat elke euro zeer welkom is. Zelf zijn we altijd in touw om de eindjes aan elkaar te knopen ( leuke zinspeling) door diverse activiteiten te ontplooien. Deze verrassende actie van jullie Jumbo was weer een extra aanvulling voor onze club. Dank je wel. namens V.&.V.

Majorettes Vlijt en Volharding mooie resultaten op wedstrijd

De majorettes waren zondag 9 september j.l. aanwezig bij  majorette-wedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. Deze wedstrijden werden gehouden  in Etten-Leur. Het was voor de meisjes de eerste keer dit seizoen dat zij in verschillende disciplines en afdelingen op wedstrijd gingen.

Floortje sterparade jeugd 1 kwam met de gouden medaille thuis en werd benoemd tot ‘Star of the Day’.
Eline solo AP jeugd 3 basis behaalde 79,6 punten
Eline en Noora duo AP jeugd 3 basis 77,8 punten
Ylva, Noora, Fleur en Eline ensemble AP jeugd 3 basis; 79,6 punten
Kim, Lotte, Lana en Anika ensemble AP junior basis 73,2 punten
Myrte, Maartje, Nienke en Lisanne ensemble AP senior basis 77,2 punten.

Voor alle meisjes en instructrices: Van Harte Gefeliciteerd met deze mooie resultaten.
23 en 30 september a.s. gaan zij nog een keer op wedstrijden. Daarvoor allemaal succes!

Vlijt en Volharding Alphen “pakt weer uit”!

Uitvoering “Rondwandeling door de Efteling” eind oktober 2018

Eerst het kermismatinee zondag 23 september en daarna…………… uitvoering van een speciaal concert :”Rondwandeling door de Efteling”. Dit concert wordt uitgevoerd vrijdagavond 26 oktober a.s om 20.00 uur en zondagmiddag 28 oktober a.s.om 14.00 uur.

Bijzonder concert:

Het is een tweedelig concert van 2 x 45 minuten muziek met beeldpresentatie. Het publiek luistert naar live muziek van het orkest en krijgt daarbij een beeldpresentatie van attracties in de Efteling. Een uitdagende uitvoering om muziek, passend bij de attractie en beeld bij elkaar te houden! Het is een herkenning van traditionele attracties uit de Efteling, neergezet is een “Efteling-sfeerconcert”. Het werk is een compositie van Mari van Gils en dateert uit 2009.  Al door diverse muziekverenigingen met veel succes uitgevoerd. Dit najaar dus door Vlijt en Volharding Alphen.

Doelgroep van het publiek is zeer allround; van jong tot oud, van klein tot groot. Iedereen kan genieten van mooie muziek, sfeervolle beelden, zaal decoratie, lichteffecten. Dit alles met bekende en mindere bekende melodieën met beelden uit het grootse pretpark de “Efteling”.

Noteer alvast in agenda en op kalender: vrijdag 26 oktober 20.00 uur of/en zondag 28 oktober 14.00 uur. Uitvoeringen in C.C. Den Heuvel, Heuvelstraat 5, Alphen. Zaal in theateropstelling. Een volgende keer meer inhoudelijke informatie. Van harte aanbevolen!

D-examen klarinet Joline Verhoeven

Vrijdag 1 juni in CC Den Heuvel Alphen!

Vrijdagavond 1 juni a.s. is er een bijzonder concert-optreden van de harmonie van muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen. Ten eerste vanwege het bijzondere karakter,  ten tweede vinden wij het een mooie reden om muzikanten te laten zien en horen hoe je een D muziek examen kunt doen.

Joline Verhoeven, 1ste klarinettiste bij onze vereniging, gaat die avond haar D-muziekexamen uitvoeren i.s.m. het orkest. Joline is de eerste muzikant van V.&.V. die op het hoogste niveau in de amateurmuziekwereld haar diploma wil behalen. Ook voor haar leraar Jacco Nefs is zij de eerste leerling die hij tot op dit niveau begeleidt. Vanaf haar start bij V.&.V. is Joline leerling van Jacco.
De examen commissie komt hiervoor naar CC Den Heuvel in Alphen.

Wij nodigen iedereen graag uit bij dit examen-concert aanwezig te zijn. Mede vanwege hier boven genoemde argumenten.
Maar zeker ook om Joline aan te moedigen, blijk te geven van waardering voor deze prestatie en er zelf van te leren!
Wij ontvangen jullie graag vanaf 19.30 uur. Het examen begint om 20.00 uur en duurt maximaal 45 minuten.
De overlegtijd van de examencommissie wordt overbrugd met de uitvoering van een extra muziekwerk door de harmonie o.l.v Caspar Versluis.
Om 21.00 uur verwachten wij de uitslag en dat is ook de afsluiting van het formele gedeelte van dit examen-optreden.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep