Opleidingsorkest2021-10-19T11:13:52+00:00

Agenda

 
02/09/2022
18:00 - 22:00
Eerste repetitie na de vakantie Bandtime, Opleidingsorkest en Harmonie
05/09/2022
00:00
Eerste repetitie na de vakantie Twirl-dansgroep
07/09/2022
00:00 - 21:00
Eerste repetitie na de vakantie Slagtime en Slagwerkgroep
Agenda overzicht

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest werkt als “kweekvijver” voor de harmonie maar treedt wel zelfstandig op als onderdeel van onze vereniging. De groep repeteert één keer per week o.l.v. een erkend dirigent. Vanuit de voorbereidingsgroep Bandtime stroomt men in bij het opleidingsorkest. De muzikanten leren in het orkest vooral samenspel en werken aan hun verdere muzikale ontplooiing in de enthousiaste en muzikale omgeving van het opleidingsorkest. Beginnende leerlingen worden geënthousiasmeerd door meer ervaren muzikanten die ook meespelen in het orkest. Met de ervaringen, opgedaan binnen het opleidingsorkest, is een geleidelijke overstap mogelijk naar de harmonie.
Optredens worden verzorgd bij voorspeelavonden, concerten en diverse uitwisselingen met andere jeugd-/opleidingsorkesten.

Dirigent: Djuri den Tuinder
Aantal muzikanten: 21
Repetitieavond: Vrijdag
Repetitietijden: 18.45 – 19.45 uur
Repetitieruimte: C.C. Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen
tel. 013-5081608

Dirigent Bandtime en Opleidingsorkest

Djuri den Tuinder komt uit Zevenbergen. Sinds september 2011 is hij dirigent van het opleidingsorkest van Vlijt & Volharding. Djuri groeide op in Zevenbergschen Hoek. In 1994 begon zijn muzikale carrière als slagwerker bij de plaatselijke muziekvereniging. Mede door dirigent Caspar Versluis is hij met veel verschillende muziekverenigingen in aanraking gekomen en wist hij dat zijn toekomst in ‘de muziek’ zou liggen. Na een vooropleiding via de muziekschool en het conservatorium in Rotterdam begon Djuri met de studie Klassiek Slagwerk op het conservatorium in Tilburg. Deze opleiding heeft hij in 2011 succesvol afgerond met een concert in het Kasteel van Breda. In 2013 behaalde hij de titel Master of Music met een groot afstudeerconcert met eigen composities en arrangementen, op het Spanjaardsgat in Breda.

Al tijdens zijn studie speelde hij als slagwerker mee met projecten van onder andere de Nationale Reisopera, het Orkest van het Oosten en diverse militaire orkesten. Naast het opleidingsorkest en Bandtime (vanaf 2012) van Vlijt & Volharding dirigeert deze creatieveling harmonie St. Cecilia Zegge, Malletkorps Oranje Wouw, Drum en Malletkorps St. Caecilia Hoeven, de slagwerkgroepen van St. Caecilia Made en geeft hij instructie bij Showkorps Juliana ’s-Gravendeel.
Daarnaast verzorgt Djuri slagwerk- en muzieklessen, workshops en ensemble coaching, arrangeert muziek, speelt mee bij diverse orkesten en hij speelt graag piano.
Djuri is  een van de oprichters van CultuurStream, een livestreamdienst die de amateurkunst bij het publiek thuis brengt.

Meer informatie kunt u vinden op www.facebook.com/djuridentuinder, www.djuridentuinder.nl en www.cultuurstream.nl

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep