Opleidingsorkest2017-05-18T15:25:47+00:00

Agenda

 
03/10/2020
09:00 - 12:00
Ophaaldag Vlooienmarkt Alphen
04/10/2020
15:00 - 16:00
Kloostertuin - slagwerk Tuinconcert 2de Editie
10/10/2020
09:00 - 12:00
Ophaaldag oude metalen Alphen e.o.
Agenda overzicht

Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest werkt als “kweekvijver” voor de harmonie maar treedt wel zelfstandig op als onderdeel van onze vereniging. De groep repeteert één keer per week o.l.v. een erkend dirigent. Vanuit de voorbereidingsgroep Bandtime stroomt men in bij het opleidingsorkest. De muzikanten leren in het orkest vooral samenspel en werken aan hun verdere muzikale ontplooiing in de enthousiaste en muzikale omgeving van het opleidingsorkest. Beginnende leerlingen worden geënthousiasmeerd door meer ervaren muzikanten die ook meespelen in het orkest. Met de ervaringen, opgedaan binnen het opleidingsorkest, is een geleidelijke overstap mogelijk naar de harmonie. Optredens worden verzorgd bij voorspeelavonden, concerten en diverse uitwisselingen met andere jeugd-/opleidingsorkesten.

Dirigent: Djuri den Tuinder
Aantal muzikanten: 21
Repetitieavond: Vrijdag
Repetitietijden: 18.45 – 19.45 uur
Repetitieruimte: C.C. Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen
tel. 013-5081608

Dirigent opleidingsorkest

Djuri den Tuinder komt uit Zevenbergschen Hoek. Sinds september 2011 is hij dirigent van het opleidingsorkest van Vlijt & Volharding. In 1994 begon zijn muzikale carrière begonnen bij fanfare OKK in Zevenbergschen Hoek. Mede door dirigent Caspar Versluis is hij met veel verschillende muziekverenigingen in aanraking gekomen en wist hij dat zijn toekomst in ‘de muziek’ zou liggen. Na een vooropleiding via de muziekschool in Oudenbosch en het conservatorium in Rotterdam is Djuri met een studie klassiek slagwerk begonnen op het conservatorium in Tilburg. Deze opleiding heeft hij in 2011 succesvol afgerond met een concert in het kasteel van de KMA te Breda. In mei 2013 rondde hij de masterstudie slagwerk af, ook in Tilburg, met een groot concert op het Spanjaardsgat in Breda. Hiervoor schreef Djuri de muziek voor onder andere een bigband en zijn eigen trio: Trio Subtile.

Naast het opleidingsorkest en Bandtime (vanaf 2012) van Vlijt &Volharding dirigeert Djuri het opleidingsorkest van harmonie Euphonia uit Teteringen, Jong Cecilia Chaam en geeft hij instructie bij showkorps Juliana in ’s-Gravendeel. Verder verzorgt Djuri slagwerklessen en workshops. Ook speelt hij bij verschillende ensembles en orkesten en schrijft/arrangeert muziek. Naast het spelen van slagwerk speelt hij ook graag piano.

Meer informatie over bijvoorbeeld aankomende concerten kunt u vinden op: www.djuridentuinder.nl

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep