Harmonie2022-05-19T13:54:06+00:00

Agenda

 
02/09/2022
18:00 - 22:00
Eerste repetitie na de vakantie Bandtime, Opleidingsorkest en Harmonie
05/09/2022
00:00
Eerste repetitie na de vakantie Twirl-dansgroep
07/09/2022
00:00 - 21:00
Eerste repetitie na de vakantie Slagtime en Slagwerkgroep
Agenda overzicht

Harmonie

De harmonie repeteert eenmaal per week op de vrijdagavond o.l.v. een erkend dirigent. Doelstelling is om in een goede sfeer tot maximale muzikale prestaties te komen bij concerten en wedstrijden. Straatoptredens en serenades horen beperkt bij het musiceren. Het laatst behaalde muzikale niveau bij een muziekwedstrijd proberen we te behouden, voor zover de bezetting van het orkest en de muzikale mogelijkheden van de leden het toelaten. Incidenteel zijn er een of twee groepsrepetities o.l.v. erkende docenten als voorbereiding op een speciale activiteit en/of als verdiepingsrepetitie. In principe neemt het orkest eens in de vijf jaar deel aan een concertwedstrijd uitgeschreven door de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM).

Het jaarprogramma van de harmonie kent enkele terugkerende activiteiten zoals deelname aan Koningsdag, plaatselijke Dodenherdenking en intocht St. Nicolaas. Met andere muziekverenigingen worden uitwisselingsconcerten georganiseerd. Regelmatig worden speciale ‘themaconcerten’ uitgevoerd. Tweejaarlijks is er de deelname aan het dorpenconcours i.s.m. met 6 zusterverenigingen uit de regio. Vanaf 2011 was de muzikale leiding in handen van dirigent Caspar Versluis tot medio november 2021. In 2019 behaalde de harmonie een mooie 1ste prijs met 83,25 punten in de 2de divisie bij de muziekwedstrijd van BBM in Veldhoven. Vanaf 20 mei 2022 is Olav Dorst de dirigent van de harmonie.

Dirigent Olav Dorst
Aantal muzikanten: 50
Divisie: 2de divisie
Repetitieavond: Vrijdag
Repetitietijd: 20.00 – 22.00 uur
Repetitietijden: C.C. Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen
tel. 013-5081608

Dirigent Olav Dorst

Olav Dorst (1988) startte zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd op saxofoon bij fanfare St. Caecilia uit Ammerzoden. Na de middelbare school begon hij zowel aan een studie Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium van Tilburg als Economie en Bedrijfseconomie aan de universiteit in dezelfde stad. Na bijna 2 jaar besloot hij om professioneel verder te gaan met het laatste en behaalde hij zijn bachelor aan de Universiteit van Tilburg en daarna een Master International Business aan de Universiteit van Maastricht. In de tussentijd speelde hij bij vele orkesten op allerlei niveaus en nam deel aan meerdere WMC’s (met Emergo Castricum en St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht). Ook gaf hij in die periode regelmatig groepsrepetities en speelde hij met het Nieuw Saxofoon Kwartet, waar hij artistiek leider was en de repetities leidde. 

 

Na enkele jaren in het bedrijfsleven en bij culturele organisatie te hebben gewerkt startte hij zijn opleiding hafabra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in 2017. Daar studeerde hij bij Tijmen Botma en volgde lessen bij Jos Pommer en Klaas van der Woude. In november 2021 studeerde hij af met de muzikale voorstelling ‘Een kerk voor de blaasmuziek’ met fanfare Emergo uit Castricum. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Allan Withington en Ivan Meylemans. Momenteel is hij ook dirigent bij JA! Jeugdfanfare Altena en Muziekvereniging Waterland in Amsterdam en geeft hij regelmatig gastdirecties.
Vanaf mei 2022 is hij ook dirigent bij de harmonie van Muziekvereniging Vlijt en Volharding Alphen.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep