Harmonie2020-12-21T14:49:45+00:00

Agenda

 
26/09/2021
12:30 - 13:30
Kermismatinee door opleidingsorkest en harmonie, samen in één groot orkest!
10/10/2021
 
Deelname majorettes aan wedstrijd in Waalwijk
16/10/2021
09:00 - 12:00
Najaars inzamel dag oude metalen
Agenda overzicht

Harmonie

De harmonie repeteert eenmaal per week op de vrijdagavond o.l.v. een erkend dirigent. Doelstelling is om in een goede sfeer tot maximale muzikale prestaties te komen bij concerten en wedstrijden. Straatoptredens en serenades horen beperkt bij het musiceren. Het laatst behaalde muzikale niveau bij een muziekwedstrijd proberen we te behouden, voor zover de bezetting van het orkest en de muzikale mogelijkheden van de leden het toelaten. Incidenteel zijn er een of twee groepsrepetities o.l.v. erkende docenten als voorbereiding op een speciale activiteit en/of als verdiepingsrepetitie. In principe neemt het orkest eens in de vijf jaar deel aan een concertwedstrijd uitgeschreven door de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM).

Het jaarprogramma van de harmonie kent enkele terugkerende activiteiten zoals deelname aan Koningsdag, plaatselijke Dodenherdenking en intocht St. Nicolaas. Met andere muziekverenigingen worden uitwisselingsconcerten georganiseerd. Regelmatig worden speciale ‘themaconcerten’ uitgevoerd. Tweejaarlijks is er de deelname aan het dorpenconcours i.s.m. met 6 zusterverenigingen uit de regio. Vanaf 2011 is de muzikale leiding in handen van dirigent Caspar Versluis.
In 2019 behaalde de harmonie een mooie 1ste prijs met 83,25 punten in de 2de divisie bij de muziekwedstrijd van BBM in Veldhoven.

Dirigent: Caspar Versluis
Aantal muzikanten: 50
Divisie: 2de divisie
Repetitieavond: Vrijdag
Repetitietijd: 20.00 – 22.00 uur
Repetitietijden: C.C. Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131 AP Alphen
tel. 013-5081608

Dirigent Caspar Versluis:

Caspar Versluis is geboren in 1970 in Rotterdam. Sinds 1989 woont hij in Standdaarbuiten.
Caspar begon als 10 jarige jongen met het bespelen van de klarinet en heeft gespeeld in o.a. Harmonie Charlois (Rotterdam), Harmonie Cresendao (Krimpen a/d Lek) en het Rotterdams Jeugdorkest. Als 17 jarige is hij begonnen aan de studie klarinet aan het Rotterdams Conservatorium en tijdens deze studie behaalde hij ook het Praktijk Diploma Hafa-directie. Hierna is hij gestart met de studie saxofoon en behaalde hiervoor zijn diploma in 2000.

Na gewerkt te hebben als freelancer bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel en het Nederlandse Klarinet Choir werd Caspar begin 1997 aangenomen als muzikant bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Hier heeft hij gewerkt tot medio 2005. Daarna is Caspar instructeur geworden van het Cadetten Tamboerkorps op de Koninklijks Academie te Breda en werkt hier tot op heden.

Als dirigent is hij werkzaam geweest in Krimpen a/d/ Lek, Dinteloord, Willemstad, Lage Zwaluwe en Udenhout en Zevenbergsche Hoek. Momenteel is Caspar, naast zijn werk, dirigent bij: het Ruimte Orkest (Google: Ruimte Orkest Caspar Versluis), Vlijt en Volharding en St Cecilia Hoeven.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep