Leerling-muzikanten2020-12-21T15:25:29+00:00

Agenda

 
26/09/2021
12:30 - 13:30
Kermismatinee door opleidingsorkest en harmonie, samen in één groot orkest!
10/10/2021
 
Deelname majorettes aan wedstrijd in Waalwijk
16/10/2021
09:00 - 12:00
Najaars inzamel dag oude metalen
Agenda overzicht

Leerling-muzikanten

Leerling-muzikanten worden individueel opgeleid in het bespelen van een muziekinstrument behorende bij onze vereniging. Doelstelling is om uiteindelijk in verenigingsverband in het opleidingsorkest, de slagwerkgroep en/of de harmonie mee te spelen.

De weg daar naar toe is via individuele muzieklessen en het behalen van een erkend A- en B-muziekdiploma via een muziekexamen bij KunstLoc Brabant te Tilburg.

Leerling-slagwerkmuzikanten spelen na enige tijd in “Slagtime” om ervaring op te doen in samenspel en als voorbereiding op instroming in de slagwerkgroep. Zij werken als eerste naar hun ‘fruit-muziek-diploma’ om écht in Slagtime mee te doen. Daarna volgt integreren in de slagwerkgroep. Later eventueel in het opleidingsorkest en/of de harmonie. Het Slagtime-ensemble verzorgt optredens mee bij concerten.

Leerlingen op een blaasinstrument spelen na enige tijd in het leerlingengroepje Bandtime. Zij doen daar ervaring op in samenspel in een groep. Later komen zij na bespreking met de dirigent en leraar in het opleidingsorkest om verder te oefenen en zich voor te bereiden op een examen. Na het behalen van het A-diploma bestaat de mogelijkheid, na overleg met dirigent, leraar en werkgroep opleiding, om op een afgesproken tijdstip in het groot orkest in te stromen. Verdere voorbereiding gaat door tot het behalen van een B-diploma.

Bij belangstelling is een opleiding voor het C-diploma en D-diploma mogelijk bij onze vereniging. De vereniging draagt bij in de kosten voor A en B opleiding. Vanaf opleiding C  en D betalen de muzikanten zelf de muzieklessen. Bij het behalen van C of D diploma wordt een gedeelte van het lesgeld terug betaald.

Alle leerlingen tonen hun vorderingen tijdens twee voorspeelavonden gedurende een kalenderjaar; bij voorkeur in januari en in juni.
Uitgebreide informatie vindt u bij “Opleiding” op deze website.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep