Agenda

 
18/11/2018
13:00 - 16:00
Intocht Sint Nicolaas in Alphen en ontvangst in CCDH met opleidingsorkest
23/11/2018
18:30 - 19:30
Afsluitend presentatieconcert schoolproject "Ons Orkest"
24/11/2018
 
Musiceren i.s.m. Kapel van de Koninklijke Luchtmacht: Sky High in Harmony
Agenda overzicht

Leerling-muzikanten

Leerling-muzikanten worden individueel opgeleid in het bespelen van een muziekinstrument behorende bij onze vereniging. Doelstelling is om uiteindelijk in verenigingsverband in het opleidingsorkest, de slagwerkgroep en/of de harmonie mee te spelen.

De weg daar naar toe is via individuele muzieklessen en het behalen van een erkend A- en B-muziekdiploma via een muziekexamen bij Kunstbalie te Tilburg.

Leerling-slagwerkmuzikanten spelen in “Slagtime” om ervaring op te doen in samenspel en als voorbereiding op instroming in de slagwerkgroep. Later eventueel in het opleidingsorkest en/of de harmonie. Het ensemble verzorgt optredens mee bij concerten.

Leerlingen op een blaasinstrument spelen in een leerlingengroepje komen na een bespreking met de dirigent en leraar in het opleidingsorkest om het samenspel te oefenen en zich voor te bereiden op een examen. Na het behalen van het A-diploma bestaat de mogelijkheid, na overleg met dirigent, leraar en werkgroep opleiding, om op een afgesproken tijdstip in het groot orkest in te stromen. Verdere voorbereiding gaat door tot het behalen van een B-diploma. Bij belangstelling is een opleiding voor het C-diploma mogelijk bij onze vereniging.

Alle leerlingen tonen hun vorderingen tijdens twee voorspeelavonden gedurende een kalenderjaar; bij voorkeur in januari en in juni.

Uitgebreide informatie vindt u bij “Opleiding” op deze website.

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep