Historie Opleiding2021-10-19T11:05:43+00:00

Agenda

 
02/09/2022
18:00 - 22:00
Eerste repetitie na de vakantie Bandtime, Opleidingsorkest en Harmonie
05/09/2022
00:00
Eerste repetitie na de vakantie Twirl-dansgroep
07/09/2022
00:00 - 21:00
Eerste repetitie na de vakantie Slagtime en Slagwerkgroep
Agenda overzicht

Historie Opleiding

Vanaf 1985 o.l.v. dirigent Jean Pennings zijn wij begonnen met een individuele opleiding van muzikanten door docenten in opleiding vanuit de muziekschool. Voorheen werd de opleiding door onze leden zelf verzorgd; les geven aan elkaar; ouderen gaven les aan de jongeren. De organisatie van de opleiding wordt nu verzorgd door de werkgroep opleiding. De leerlingen worden opgeleid tot een A- B- niveau en incidenteel C- niveau en doen muziekexamen via Kunstbalie te Tilburg.

Leerlingen op blaasinstrumenten stromen zo snel mogelijk in bij het samenspeelgroepje; Bandtime. Dit is naast de individuele opleiding. Instromen in het opleidingsorkest gebeurt als docenten en dirigent de tijd daarvoor rijp vinden. Na het behalen van een A muziekdiploma wordt, in overleg met elkaar, bekeken of een overstap naar het groot orkest mogelijk is.

Leerlingen slagwerk stromen zo snel mogelijk in bij het samenspeelgroepje Slagtime. Ook dit is naast de individuele opleiding. Er wordt gewerkt naar een niveau A muziekdiploma. Instromen in de slagwerkgroep gebeurt als leerling, docent en dirigent denken dat het verantwoord is.

Twee keer per jaar is er een voorspeelmoment voor leerlingen.

Historie van de verschillende disciplines:

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep