Historie Opleiding2021-10-19T11:05:43+00:00

Agenda

 
09/10/2022
 
Deelname twirl-dansgroep aan wedstrijd in Waalwijk
15/10/2022
09:00 - 12:00
Ophaaldag oude metalen najaar in Alphen e.o.
16/10/2022
14:00 - 16:00
Try-out concert Brassband Ulicoten en Vlijt en Volharding in Alphen
Agenda overzicht

Historie Opleiding

Vanaf 1985 o.l.v. dirigent Jean Pennings zijn wij begonnen met een individuele opleiding van muzikanten door docenten in opleiding vanuit de muziekschool. Voorheen werd de opleiding door onze leden zelf verzorgd; les geven aan elkaar; ouderen gaven les aan de jongeren. De organisatie van de opleiding wordt nu verzorgd door de werkgroep opleiding. De leerlingen worden opgeleid tot een A- B- niveau en incidenteel C- niveau en doen muziekexamen via Kunstbalie te Tilburg.

Leerlingen op blaasinstrumenten stromen zo snel mogelijk in bij het samenspeelgroepje; Bandtime. Dit is naast de individuele opleiding. Instromen in het opleidingsorkest gebeurt als docenten en dirigent de tijd daarvoor rijp vinden. Na het behalen van een A muziekdiploma wordt, in overleg met elkaar, bekeken of een overstap naar het groot orkest mogelijk is.

Leerlingen slagwerk stromen zo snel mogelijk in bij het samenspeelgroepje Slagtime. Ook dit is naast de individuele opleiding. Er wordt gewerkt naar een niveau A muziekdiploma. Instromen in de slagwerkgroep gebeurt als leerling, docent en dirigent denken dat het verantwoord is.

Twee keer per jaar is er een voorspeelmoment voor leerlingen.

Historie van de verschillende disciplines:

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep