Historie Drumband/slagwerkgroep2017-05-18T15:10:36+00:00

Agenda

 
20/11/2021
20:00 - 22:30
Night of Percussion II (NOPII) Slagwerkgroep en vele gasten 20 November 2021 SAVE THE DATE!
Agenda overzicht

Historie Drumband / slagwerkgroep

De drumband is opgericht in 1958. Het toenmalige bestuur nam de beslissing om een jeugddrumband op te richten. De bedoeling was om de jeugd via een drumband te binden aan de vereniging om ze zo op termijn wellicht bij het harmonieorkest te krijgen. De actie had succes; 15 jongens meldden zich aan en al snel kon instructeur Henk van de Heijden aan de slag. Met Koninginnedag 1959 kwam de drumband geüniformeerd en wel voor het eerst op straat.

Later werd de toenmalige drumband uitgebreid tot maximaal 40 tamboers, blazers en lyra-spelers; zowel jongens als meisjes. Zij speelden livemuziek bij de shows van de majorettes en behaalden daarmee mooie prijzen.

Instructeurs waren o.a.: Tini Horevoorts, Frans van Riel, Jan Mathijssen en Coby Bol. Nadat de blazerssectie gestopt was, speelde de groep verder als lyra-korps. Op dit moment spelen 12 slagwerkers in onze slagwerkgroep. Zowel ritmisch als melodisch slagwerk wordt daarbij ingezet. Sinds 2006 staat de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Geert-Jan van Hest

Historie van de verschillende disciplines:

Nieuwsberichten van Vlijt en Volharding leest u hier!

Binnen de vereniging heerst een gezellige sfeer
en wordt er door diverse disciplines wekelijks actief gerepeteerd.
Klik op onderstaande foto voor meer informatie per groep